Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запорізькій області знову горіли боєприпаси

Неділя, 24 липня 2005, 11:46

У суботу на території 275-ої бази збереження артилерійських боєприпасів біля с. Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області виникла пожежа з подальшою детонацією артснарядів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", пожежа продовжувався з 16:30 до 20:30. За однією з версій, причиною пожежі могло стати загоряння сухої трави.

У той же час, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій повідомляє, що причиною вибухів могло стати самозаймання димової міни внаслідок нагрівання.

За даними Українського гідрометцентру в суботу на півдні і сході країни температура повітря досягала +32.

У Мелітопольську центральну районну лікарню доставлена постраждала унаслідок вибухів жінка 1936 р.н. у стані середнього ступеня важкості.

У неділю зранку відновлений рух по залізниці Сімферополь-Харків і на автодорозі Сімферополь-Харків.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучалися 120 чоловік, інженерна техніка Міноборони, броньована й інженерна техніка МНС.

6 травня 2005 року на складах у Цвітосі Хмельницької області виникла пожежа, у ході локалізації якого постраждали 9 військовослужбовців арсеналу.

На тих же складах біля Новобогданівки 6 травня 2004 року виникла пожежа з наступною детонацією боєприпасів. Загинуло п'ять чоловік. З 4800 умовних вагонів боєприпасів, що зберігалися там, знищено 900. Снаряди вибухали майже тиждень. Тимчасово відселялися жителі з 10-кілометрової зони навколо місця НС, припинявся рух на прилягаючій залізниці й автомобільній трасі, а також газопостачання Мелітополя.

У результаті пожежі 10 жовтня 2003 року у військовій частині в Артемівську (Донецька область) самоліквідувалися боєприпаси 10 з 17 сховищ складу. Осколкові поранення одержала 15-літня дівчинка, контузію одержав один військовий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування