"Ехо Москви" таки прийде в Україну. Але "мочити уряд" не буде

Понеділок, 25 липня 2005, 10:44
Російська радіостанція "Ехо Москви" восени вийде на український ринок.

Про це повідомив головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов в інтерв'ю "Независимой газете".

За словами Венедиктова, восени в Україні стартують два нових російсько-українських проекти. "Обидва проекти партнерські", – підкреслив він.

Основу першого складуть радіомости російською мовою між "Ехом Москви" (які будуть вести ті працівники радіостанції, на чию зміну прийдеться спільний ефір) і українською радіостанцією, назву якої Венедиктов назвати відмовився, оскільки "з нею поки ведуться попередні розмови".

За його словами, планується, що київські радійники будуть брати участь в ефірі на рівних з російськими колегами, для того щоб "українські слухачі змогли ставити питання будь-яким учасникам ефіру".

Другий проект – "створення з нашою допомогою, але не нами, "Еха Києва", що буде цілком українською мовою з українськими ведучими". На думку Венедиктова, "з Москви цього робити не можна – ми не знаємо українську політику так, як її знають українці".

Разом з тим Венедиктов не виключив, що якщо колеги з майбутнього "Еха Києва" попросять на початковому етапі допомогти "поставити технологію", то керівництво "Еха Москви" поставиться до цього "з великим задоволенням, однак жодної людини з Москви в Київ я не дам".

Говорити про терміни виходу в ефір нової радіостанції ще рано, вважає Венедиктов.

"Поки нам надходять дивні і неформатні пропозиції. Наприклад, заявляють: тут будемо говорити, а тут буде звучати музика. Мовляв, хочемо ім'я заробляти на інтерв'ю, новинах, а гроші – на музиці. Але це не наш варіант", – пояснив він, підкресливши, що чекає інших пропозицій.

На думку головного редактора "Еха", інформація про те, що Москва збирається купити частоту або радіостанцію, – справа конкурентів українських партнерів з метою зірвати ці проекти.

У результаті, за словами Венедиктова, в Україні "залихоманило ринок".

"Його учасники стали бігати і запитувати: що, "Ехо Москви" купує?". "Не забувайте, "Ехо" для них – це "Газпром", і наступним питанням стало: "Для чого? Щоб "мочити" уряд?".

Ті, хто змоделював абсолютно помилкову інформацію, зіграли на політику, я знаю, що залихоманло й у деяких кабінетах і всі стали кричати: Все! "Газпром", труба йде!", - розповів Венедиктов.

У підсумку, за словами головного редактора "Еха Москви", він змушений пояснювати акціонерам "Газпром-медіа", що ця інформація не відповідає дійсності.

Читайте також:

Після Шустера і "Комерсанта" в Україну прийде "Ехо Москви"

"Ехо Москви" не замінить блатну музику

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування