Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко очолить список партії Ющенка?

Понеділок, 25 липня 2005, 11:42

Віце-прем’єр з адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний припускає, що прем’єр Юлія Тимошенко може очолити виборчий список партії "Народний Союз Наша Україна" у разі, якщо його не очолить президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав в інтерв’ю Бі-Бі-Сі у понеділок.

"Я допускаю варіант, що президент може знайти аргументи, чи йому допоможуть знайти аргументи, щоб він не йшов на вибори. Чи може за таких умов очолити список прем‘єр-міністр? Я теж допускаю цей варіант, що він можливий", - сказав Безсмертний, додавши, що він і надалі буде переконувати Ющенка "залишатися дієвим членом партії".

На його думку, кістяк майбутнього провладного виборчого блоку мають скласти партії "Батьківщина" і НСНУ, "хоча в душі я продовжую дотримуватися позиції про те, що треба іти в межах концепції, про яку говорив президент, тобто, блок трьох". "Отже, я би говорив про можливість збереження ще конфігурації трьох", - додав він.

Відповідаючи на питання про можливість своєї відставки, Безсмертний сказав, що в нього була розмова з Ющенком, "в якій президент спочатку, як це йому притаманно, в глузливому характері запитав мене: так ти у відставці чи не у відставці? На що я відповів йому: це Ви приймаєте рішення".

За словами Безсмертного, розмова ця закінчилася фразою: “Я тобі телефоную для того, щоб окрилить тебе в необхідності подальшої праці”. "Але ми серйозно і глибоко проговорили про необхідність проведення Національної Ради з питань державного будівництва і місцевого самоврядування...", - додав він.

При цьому віце-прем’єр не відмовляється від ідеї проведення експерименту впровадження адмінреформи в Київській області. "Однак тепер уже треба буде коригувати зміст, тому що все-таки на позицію людей треба реагувати. Але я не приймаю ультимативних позицій...Я буду доказувати правоту своїх позицій", - сказав він.

Крім того, Безсмертний, як і раніше, планує провести реформу до виборів і не відмовляється від думки про те, що треба розводити в часі вибори до Верховної Ради і до місцевих рад.

На питання, чи змінилося ставлення Безсмертного до Тимошенко, яку він назвав "шантажисткою" до свого призначення на посаду віце-прем’єра, він відповів, що "за ці півроку і я змінився, і Юлія Володимирівна змінилася в чомусь". "Ми знаходимо спільну мову, і я буду завжди говорити про те, що наші стосунки – це наші стосунки особисті, а сьогодні ми працюємо в уряді 48-мільйонної держави", - сказав він.

Безсмертний також спростував інформацію, що в уряді існує "розподіл на людей Тимошенко і людей Порошенка": "Тобто, ви хочете сказати, що я є людиною або Тимошенко, або Порошенка?", - запитав він.

"Сьогодні серед сотні вищого керівництва країни знаходяться люди, які нічим не зобов‘язані один одному. Я не знаю, чим мені хтось зобов‘язаний в цій державі. І я теж нікому в цій державі не зобов‘язаний. Тому говорити про те, що хтось тут представляє інтереси одного, другого, третього, мені здається, що це неправильно", - зазначив віце-прем’єр.

На питання, чи став уряд єдиною командою упродовж півроку свого існування, Безсмертний відповів, що "всередині уряду проблем у стосунках між членами уряду немає".

"Де є проблеми, які “пробивають” наверх, так це проблеми структурного характеру. Суть їх в тому, що міністр у нас вже політична фігура, але ще й адміністративна фігура", - зазначив він.

На його думку, щоб уникнути таких "структурних" конфліктів, потрібно прийняти закон про Кабінет міністрів та центральні органи виконавчої влади "для того, щоб забрати право у міністра підписувати фінансові документи, адже це – політична фігура".

"Я вважаю, що рішення по складу уряду було правильним, і я бачу, що уряд вдосконалює свою роботу: покращується внутрішня комунікація між урядовцями, вони набувають професійних рис. Разом з тим відбувається деяке "бронзовіння", декого підминає система…", - сказав Безсмертний.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...