Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місце Ющенка в Японії посів землетрус

Понеділок, 25 липня 2005, 12:46

"Візит президента Віктора Ющенка в Японію залишився непоміченим місцевою пресою через землетрус, який стався в день його відльоту, пише газета "Комерсант-Україна".

"Незабаром після вильоту Ющенка з Японії неподалік Токіо стався потужний землетрус. Сила поштовхів сягала 6 балів. У підсумку перші шпальти японських газет виявилися присвяченими саме цій події", - пише російське видання.

"Про приїзд пана Ющенка місцева преса майже не згадувала – лише кілька газет навели цитату українського президента про те, що Японія "заслужила право бути постійним членом Ради безпеки ООН", - відзначає "Комерсант-Україна".

Утім, як пише газета, Ющенко заявив, що його шестиденний офіційний візит пройшов "украй успішно", а японська сторона приймала його дружелюбно.

Подружжя Ющенків з японським імператором
Подружжя Ющенків з японським
імператором
Зустріч із японським імператором, відвідування виставки в Нагоє, поїздка в Хіросіму й приватні заходи – такими були основні пункти робочого графіка Віктора Ющенка в останні два дні його візиту в Японію.

Більшість офіційних зустрічей українського президента завершилася в четвер. Зокрема, у цей день відбулися переговори Віктора Ющенка й прем'єр-міністра Японії Дзюнітіро Коїдзумі.

За підсумками переговорів був підписаний пакет українсько-японських угод, у тому числі двосторонній протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, необхідний для вступу України до Світової організації торгівлі.

Перший віце-прем'єр Анатолій Кінах також повідомив про підписання протоколу про співробітництво Національного космічного агентства України і японської корпорації "Sumitoma".

Передбачається, що в серпні 2005 року НКАУ надасть ракетоносії для запуску двох японських супутників. А в перспективі "Sumitoma" може взяти участь в "розробці нового українського супутника зв'язку з використанням японських технологій", додав Кінах.

У п'ятницю Віктора й Катерину Ющенків прийняв імператор Японії Акихіто з дружиною Мітіко. Як повідомляє прес-служба українського президента, Ющенко обговорив з імператором можливість надання Японією допомоги Україні в створенні сучасних медичних центрів для лікування онкологічних захворювань, які виникли внаслідок Чорнобильської аварії.

"Втім, реальних наслідків ця розмова може й не мати, адже в Японії рішення імператора не мають політичної ваги", - пише "Комерсант".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування