Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримано голову ТВК, який не визнав 545 спостерігачів від Ющенка

Понеділок, 25 липня 2005, 12:57

24 липня органами внутрішніх справ Кіровограда вдруге було затримано колишнього голову територіальної виборчої комісії №100 Сергія Хільченка.

Про це повідомила прес-секретар прокурора області Наталя Алєксєєнко, передає УНІАН .

За її словами, встановлено, що Хільченко на час головування у територіальній виборчій комісії №100, зловживаючи наданими йому повноваженнями, умисно та необґрунтовано відмовив видати 545 офіційним спостерігачам від кандидата на пост президента Віктора Ющенка документи, які б підтверджували їх права офіційних спостерігачів.

Як зазначила Алєксєєнко, 22 липня прокуратурою області стосовно Хільченка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею щодо зловживання владою або службовим становищем.

За словами прес-секретаря, зараз Хільченко перебуває в ізоляторі попереднього затримання і наразі вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Як повідомлялося, раніше Хільченко був затриманий працівниками УБОЗ в Києві за підозрою у фальсифікації виборів.

Після утримання 15 діб під вартою, рішенням Ленінського райсуду Кіровограда Хільченко був відпущений на волю під заставу у 100 тисяч грн.

Прокуратура Кіровоградської області внесла апеляцію на винесену постанову суду, яку було відхилено.

Хільченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 158 Кримінального кодексу України (неправомірне використання виборчих бюлетенів, підлог виборчих документів або неправильний підрахунок голосів чи неправильне оголошення результатів виборів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування