Суркіс переписує "ТЕТ" на свої компанії

Понеділок, 25 липня 2005, 13:15

Телеканал "ТЕТ" надав до Нацради з питань телебачення та радіомовлення прохання змінити ліцензію у зв'язку зі зміною засновників.

Про це в інтерв'ю "Телекритиці" повідомив голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко.

За його словами, раніше засновниками "ТЕТ" були Київське обласне КП "Київ-Медіа", м. Біла Церква; Борисов О.Д.; Суркіс І.Р.; компанія "Berwyn Enterprises Corp", Британські Віргінські острови.

"ТЕТ" просить змінити власників на Суркіс І. Р. (20,001 %); ТОВ "Інвестпроект" (19,999 %), компанія "Sunifleon Holding Limited" (10 %), Британські Віргінські острови; ТДВ "ОМЕТА private"(29,999 %) та "Shonest Investments Limited" (19,999%).

"У своєму статутному документі вони розписали, що товариство з додатковою відповідальністю "ОМЕТА private" має 29,999 частки статутного капіталу товариства. Потім інша компанія має 10 %, інша − 19,999 %",- каже Віталій Шевченко.

"Коли ми це поскладали докупи, то виявилося, що неописаними залишаються формально 0,02 частки відсотка. Якщо вони припадають на "ОМЕТу private", і її статутний фонд перевалює за 30 відсотків, ми маємо річ, яка не дозволена законодавством. Доля іноземних інвестицій має бути лише в межах 30%. Ми попросили роз'яснити цю арифметику власне компанії, і коли вона в нас була, вони з розумінням сприйняли наше прохання", додав він.

За словами Шевченка, зараз Нацрада чекає, коли буде надано відповідну інформацію. Якщо така інформація надійде, Нацрада планує повернутися до цього питання і внести зміни до ліцензії.

Реклама:

Він нагадав, що "це право самої компанії: визначати, хто в неї засновник", а Нацрада в цьому випадку "лише відповідає за технічні дії і вносить поправки в ліцензійні документи".

ВІДЕО ДНЯ

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News