Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний звинувачує газету Мороза в організації компанії проти нього

Понеділок, 25 липня 2005, 13:25

Прес-служба віце-прем'єра з адміністративної реформи Романа Безсмертного звинувачує газету "Сільські вісті" у пропаганді та закликає дотримуватись принципів журналістської етики.

Про це йдеться у заяві прес-служби Безсмертного, поширеній в понеділок.

"Прес-служба закликає керівництво і колектив "Сільських вістей" дотримуватись принципів професіоналізму і журналістської етики. Ми за те, щоб на сторінках газет, журналів, у теле- та радіоефірах було представлено різні точки зору на ті проблеми, які сьогодні є в суспільстві", - йдеться у заві.

Прес-служба також зазначає, що газета "Сільські вісті" "подає на своїх шпальтах виключно однобоку інформацію щодо адміністративно-територіальної реформи". "Про це свідчить аналіз публікацій в газеті, присвячених адміністративно-територіальній реформі", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що всі публікації щодо цієї теми "містили лише негативні оцінки, без подання іншої точки зору та, навіть, фактів і аргументів уряду щодо її мети, завдань та наслідків".

Прес-служба також повідомила, що звернення до редакції "вмістити і протилежну точку зору та оприлюднити позицію віце-прем’єра для збалансування поданої інформації закінчилися категоричною відмовою редакції".

Як підкреслює прес-служба, "така позиція газети суперечить основному принципу журналістики – надання об’єктивної, збалансованої інформації та висвітлення протилежних позицій на ту чи іншу проблему".

"Не дотримуючись цього засадничого принципу, газета стає не засобом інформації, а інструментом політичної пропаганди", - йдеться у повідомленні.

Газета "Сільські вісті" має стосунок до Соціалістичної партії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування