"Мирова" не заважає уряду розглядати завод Пінчука в суді

Понеділок, 25 липня 2005, 14:01

У понеділок у Київському апеляційному господарському суді продовжилися слухання у справі щодо законності приватизації Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ).

Як повідомив журналістам адвокат консорціуму "Придніпров'я" (Дніпропетровськ) Сергій Власенко, суд не дозволяє захисникам ПФК "Придніпров'я" ставити питання й одержувати пояснення від представників Кабінету міністрів.

Також суд не дає заявити клопотання захисту й представників трудового колективу. За рішенням суду, на засідання не допущені журналісти українських телеканалів.

У той же час рада з соціального партнерства НЗФ вимагає від голови Вищого господарського суду України Дмитра Притики перенести слухання щодо законності приватизації НЗФ із Київського апеляційного господарського суду в будь-який інший суд України.

У своїй заяві представник ради Віктор Колосков вказує на те, що "суд продемонстрував свою очевидну упередженість, відмовившись вислухувати представників захисту НЗФ і приймати від них клопотання". "Ми вважаємо, що такий суд не може об'єктивно й справедливо розглядати справу НЗФ", - сказано в документі.

Між тим представник уряду в цій справі Павло Єльник стверджує, що запропонована консорціумом "Придніпров'я" мирова угода не перешкоджає подальшому розгляду справи щодо законності приватизації Нікопольського заводу феросплавів у суді.

За його словами, мирова угода може бути укладена на будь-якій стадії розгляду цієї справи. Єльник також висловив здивування з приводу пропозиції консорціуму "Придніпров'я" про укладання мирової угоди, оскільки судом першої інстанції була винесена постанова на користь консорціуму.

Під час сьогоднішнього засідання Київського апеляційного господарського суду представники консорціуму "Придніпров'я" заявили, що вони звернулися в Кабмін з пропозицією укласти мирову угоду в цій справі. Як зазначили представники, пропозиція була направлена в Кабмін у п'ятницю, 23 липня.

У зв'язку зі своєю пропозицією представники консорціуму "Придніпров'я" звернулися до суду з клопотанням про припинення судового засідання до вирішення питання про укладення мирової угоди. Суд відхилив це клопотання.

"Придніпров'я" контролюється корпорацією "Інтерпайп", заснованою бізнесменом, депутатом Віктором Пінчуком. Два інших українських феросплавних заводи Стахановський і Запорізький контролюються ФПГ "Приват", яка програла конкурс на покупку НЗФ.

Миноритарні акціонери, на чолі із представниками "Привату", наполягають, що відповідно до реєстру ТОВ "Славутич-Реєстратор" 50% + 1 акція як і раніше знаходиться у власності держави.

Однак ФДМ повідомив, що в держави немає акцій НЗФ, а Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку 14 липня ухвалила рішення щодо притягнення до відповідальності "Славутич-Реєстратор" за незаконне ведення подвійного реєстру.

Наприкінці червня найбільші акціонери російських компаній "Ренова" й "Євразхолдінг" домовилися створити спільне підприємство, яке мало б купити у пов'язаних з корпорацією "Інтерпайп" компаній 73% акцій НЗФ.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування