СБУ зловила хакерів

Понеділок, 25 липня 2005, 16:43
Фахівці СБУ попередили спробу незаконного втручання в роботу електронно-обчислювальних систем, комп'ютерних мереж і засобів електрозв'язку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у понеділок.

Як йдеться у повідомленні, в результаті здійснення оперативно-розшукових заходів працівниками головного управління контррозвідувального захисту економіки держави СБУ було отримано інформацію про незаконне втручання у маршрутизацію міжнародного та міжміського трафіку та в його електронний облік.

З’ясувалося, що прилад, який порушував принципи діяльності у сфері телекомунікацій і на котрий не було жодних ліцензій і прав, містився в приміщенні одного з інститутів Академії наук України.

Особи, що встановили неліцензоване обладнання, порушили закон України, який, зокрема, вказує на недопущення використання на комерційній основі кінцевого обладнання та абонентських ліній для надання телекомунікаційних послуг третім особам.

У результаті, повідомляє прес-служба, бюджет України через невиплату послуг одному з державних телекомунікаційних операторів втратив десятки тисяч доларів.

"Простіше сказати, ці особи з метою отримання особистої матеріальної вигоди за допомогою незаконного приладу відображували міжнародні дзвінки у міські, отримуючи до 200 тисяч гривень прибутку щомісячно", - сказано в повідомленні.

Програмно-апаратний комплекс, за допомогою якого, з використанням інтернету за заниженими тарифами, зловмисники скуповували у зарубіжних операторів зв’язку телефонний трафік і продавали його всім бажаючим, було виявлено працівниками СБУ в приміщенні інституту.

За словами прес-служби, керівництво наукового закладу "не тільки не підозрювало своїх співробітників у будь-якому порушенні закону, але й не мало доступу у кабінет, що його обладнали "бізнесмени" броньованими дверима".

Прилад, який здійснював несанкціоновану маршрутизацію в мережу зв’язку загального користування вхідного міжнародного та міжміського телефонного трафіку з використанням технологій IP-телефонії, працівниками СБУ було вилучено на законних підставах.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування