Безсмертний назвав "батька" своєї реформи і обговорюватиме її з усіма

Понеділок, 25 липня 2005, 18:42

Голова ради партії "Народний Союз Наша Україна", віце-прем'єр з питань адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний виступив з тезами до громадського обговорення законопроектів адміністративно-територіальної реформи.

Про це повідомляє прес-служба НСНУ у понеділок.

"Я намагаюся донести свою особисту позицію та позицію розробників реформи і закликаю всіх до відвертої розмови для того, щоб провести цю складну і вкрай необхідну реформу, нам потрібно відчувати ритм - наскільки ми всі її сприймаємо і підтримуємо", йдеться у зверненні.

"Ми повинні відповісти на питання - чи готове суспільство запровадити абсолютно нові механізми, які стосуються як центральної, так і місцевої влади?", - додав віце-прем’єр.

За словами Безсмертного, "по всій Україні йде виключно обговорення реформи, збираються пропозиції". "Сьогодні йде дискусія, реформу ще не розпочато", - додав він.

На думку віце-прем’єра, в ході адмінреформи "необхідно враховувати бачення тієї чи іншої території, її особливості".

"Наприклад, під час дискусії в Одесі ми зрозуміли, що є проблема етнокультурного та національного фактору, який обов’язково має враховуватись під час розробки і проведення реформи", - зазначив Безсмертний.

Він також сказав, що механізм впровадження реформи простий: "підготовка законів, їхнє прийняття і дія".

"Моя позиція в цьому питанні чітка – ми маємо керуватися виключно комплексом законів при впровадженні реформи, тобто питання територіального устрою, діяльності місцевого самоврядування, бюджетних відносин і податків мають бути врегульовані тільки відповідними законами України". Реформа, за словами віце-прем’єра, не може бути впроваджена "ніякими спеціальними наказами, постановами або іншими підзаконними актами". Тільки "його величність закон стане батьком реформи", - підкреслив він.

"Українська правда"

Повний текст доповіді Безсмертного читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News