Піскун перевіряє "1+1" і обурився, що його назвали чиновником Кучми

Понеділок, 25 липня 2005, 19:05

Генпрокуратура заявляє про упередженість коментарів телеканалу "1+1" щодо її діяльності і вважає, що це продиктовано перевіркою законності деяких фінансових операцій телеканалу.

Про це йдеться у заяві генпрокуратури, поширеній її прес-службою в понеділок.

"Колектив Генеральної прокуратури України обурений упередженими коментарями щодо результатів діяльності органів прокуратури, які було оприлюднено 24.07.05 на телевізійному каналі "1+1" у програмі ТСН, - йдеться у повідомленні.

В той же час генпрокуратура пов'язала такі коментарі з тим, що вона проводить перевірку законності здійснення ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" фінансових операцій на суму понад 100 мільйонів доларів.

"На даний час Генеральною прокуратурою України до Федерального Міністерства юстиції Федеративної Республіки Німеччина направлено клопотання щодо встановлення законності проведення вищевказаної господарської діяльності на території ФРН", - йдеться у повідомленні.

"За результатами даної перевірки буде прийнято рішення відповідно до вимог закону", - зазначає прес-служба.

В неділю у вечірньому випуску ТСН ведучий зазначив, що незважаючи на те, що керівники правоохоронних відомств щотижня звітують про нові кримінальні справи та виклики на допити, головні підозрювані тим часом виїжджають за кордон.

Серед втікачів ведучий зазначав екс-керівників областей Анатолія Засуху і Володимира Щербаня, колишніх мерів Боделана і Карташова, генералів Пукача і Сацюка.

Ведучий також зазначив, що найбільше через це критикували Генеральну прокуратуру. На думку президента, там за хабарі блокують розслідування кримінальних справ щодо колишніх посадовців і дають їм можливість сховатись за кордоном.

"Критику президента можна було б зрозуміти, якби не він півроку тому здивував країну, залишивши Святослава Піскуна на посаді uенерального прокурора – чи не єдиного чиновника найвищого рангу часів Кучми", - сказав в неділю ведучий ТСН і підкреслив, що досі жоден колишній високопосадовець не постав перед судом.

"Українська правда"

Читайте також:

Засуха поїхав у Москву із секретаркою, а Ахметова можуть примусово привести до Луценка

Щербань втік на двох автомобілях за 1,5 мільйони?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування