Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоконя спитають про відмивання 11 мільйонів

Вівторок, 26 липня 2005, 10:59

Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь проходить свідком у справі про відмивання 11 мільйонів бюджетних коштів.

Про це в інтерв'ю газеті "Факти" повідомив начальник слідчого управління податкової міліції ДПАУ Олександр Сахнацький.

"Під час проведення оперативних заходів податкова служба виявила, що з рахунків Міністерства внутрішніх справ на адресу низки фіктивних фірм було переведено 11 мільйонів гривень", - сказав він.

За словами Сахнацького, у даній схемі бере участь конвертаційний центр, "через який гроші відмивалися". "Причому це відбувалося за підтримки високопосадовців податкової служби", - додав він.

На питання, у якій якості проходить Білоконь у цій справі, Сахнацький відповів: "Поки як свідок".

Він також розповів, що в цьому році за фактами розслідування його відомством незаконних операцій, пов'язаних з махінаціями з податками, порушено більше 2 з половиною тисяч кримінальних справ. З них близько 900 вже направлені до суду.

За словами начальника слідчого управління податкової міліції, "по тих справах, які розглянуті в суді, не було жодного виправдувального вироку". Засуджено близько 500 осіб. При цьому 240 осіб засуджено до позбавлення волі. Але з них 230 осіб засуджено зі звільненням від покарання з випробувальним терміном.

Однак, як повідомив Сахнацький, законодавство передбачає, що якщо людині судом визначено покарання не більше п'яти років позбавлення волі, то суд може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном від одного до трьох років.

"Якщо за цей час людина не зробить ніяких правопорушень, то по закінченні випробувального терміну вона взагалі звільняється від покарання і судимість погашається", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...