Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко після кабміну проінспектував розкопки на Арсеналі

Вівторок, 26 липня 2005, 13:18

Після урядової наради в понеділок ввечері президент Віктор Ющенко відвідав територію столичного заводу "Арсенал", де триває робота над створенням культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал".

Разом з Ющенком комплекс відвідав київський міський голова Олександр Омельченко, повідомляє прес-служба президента.

Омельченко розповів Ющенку про хід реконструкції приміщень заводу. Вони також поділилися думками щодо подробиць упорядкування комплексу та створення там низки музеїв.

Гості ознайомилися з ходом археологічних розкопок на подвір’ї заводу, якими опікується Інститут археології НАН України.

На розкопках працюють кілька десятків студентів-археологів зі столичних вузів. Зокрема, вони досліджують фундамент жіночого Вознесенського монастиря, зруйнованого у 18 столітті.

До наших днів, за словами археологів, зберігся лише дуже приблизний план монастиря, і науковці хочуть відновити його по залишках фундаменту чи вцілілих стін.

Серед знахідок студентів – залишки людських поховань, фрагменти жител, господарські ями, заповнені матеріалом 17 століття, уламки керамічного посуду, інші побутові предмети.

Як зазначає прес-служба, Ющенко подякував студентам за потрібну для України працю, висловивши переконання, що їхню цікаву роботу невдовзі достойно оцінять відвідувачі новостворених музеїв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування