Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нове міністерство може очолити Тополов

Вівторок, 26 липня 2005, 17:26

Найбільш підходящою кандидатурою на пост міністра вугільної промисловості України є перший заступник міністра палива й енергетики Віктор Тополов.

Таку думку висловив міністр палива й енергетики Іван Плачков на прес-конференції в Одесі у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він сказав, що вважає за доцільне відтворення Мінвуглепрому у сформованих умовах. Плачков повідомив, що в цей час в Україні налічується близько 400 держпідприємств вугільної галузі, більшість із яких не корпоратизовані.

Міністр підкреслив, що перед Мінвуглепромом поставлене завдання в максимально стислий термін зробити вугільну галузь такою, що самоокупається. Він відзначив, що на сьогоднішній день у рамках Мінтопенерго "це зробити досить проблематично".

"Сьогодні, коли вугільна галузь фінансується в достатньому обсязі бюджетними коштами ( близько 3,5 млрд. грн.), створення держоргану управління, що буде займатися питаннями фінансування, розподілу бюджетних коштів і проведення вищезазначених етапів приватизації, є своєчасним", - сказав Плачков.

На його думку, Тополов "упорається з поставленим президентом завданням".

Президент Віктор Ющенко 25 липня підписав указ "Про заходи, направлені на вдосконалення державного управління вугільною промисловістю", що припускає виділення Мінвуглепрому зі складу Мінтопенерго.

У той же час заступник міністра палива й енергетики Юрій Продан вважає, що створення Міністерства вугільної промисловості дозволить поліпшити управління державними вугільними підприємствами.

На його думку, створення Мінвуглепрому також дозволить забезпечити якісніший контроль над використанням засобів, які виділяються підприємствам галузі з державного бюджету.

Продан вважає, що нове міністерство зможе забезпечити реалізацію концепції розвитку вугільної галузі України, недавно затвердженої урядом. "Я бачу тільки позитивні моменти (у створенні Мінвуглепрому)", - підсумував він.

Відповідаючи на питання про кандидатуру на посаду глави Мінвуглепрому, Продан відзначив, що рішення буде приймати президент. Він сказав, що та команда, що "працює в Мінтопенерго досить кваліфікована".

Перший заступник міністра вагався назвати конкретний термін початку роботи Мінвуглепрому: "Думаю, шлях поділу такого міністерства досить тривалий, але ми готові до цього кроку, ми настроєні на співробітництво", - сказав Продан, відзначивши, що ініціатива відтворення такого міністерства виходила від нинішнього керівництва Мінтопенерго.

Тополов є заступником міністра палива й енергетики а також керівником НАК "Вугілля-України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування