Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко не хоче брудних технологій в Інтернеті, бо скоро вибори

Вівторок, 26 липня 2005, 18:50

Віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко вважає, що аудіовізуальні, друковані та електронні ЗМІ повинні нести відповідальність за поширювану ними інформацію навіть у випадку цитування.

Про це він сказав у вівторок під час круглого столу, на якому обговорювалися проблеми законодавчого врегулювання використання Інтернет-ресурсу під час виборів, повідомляє прес-служба Томенка.

"Посилання на інтернет-видання не має звільняти конкретний ЗМІ від відповідальності за зміст повідомлення... Оскільки таким чином можна користуватися для публічного поширення неправдивої чи замовної інформації, як це практикувалося під час минулих виборів", - сказав він.

За словами Томенка, після уроків попередньої виборчої кампанії 2004 року, "необхідно унеможливити перетворення Інтернет-видань на інструмент брудних технологій, спрямованих на дискредитацію певного суб’єкта виборчого процесу".

"Не можна допустити, щоб повторилася практика минулих виборів, коли кілька електронних видань, поширюючи неправдиву та наклепницьку інформацію, зганьбили всю Інтернет-спільноту", - вважає він.

Водночас віце-прем’єр зазначив, що "на сьогодні ні з боку законодавства, ні з боку Інтернет-спільноти немає 100-відсоткової готовності до регулювання діяльності електронних ЗМІ відповідними нормативними актами".

"Тому перед тим, як законодавчо закріпити роль, принципи функціонування і відповідальність електронних ЗМІ під час виборів, необхідно перш за все визначити чіткі механізми саморегуляції та корпоративної етики всередині Інтернет-спільноти. Лише потім можна створювати певну законодавчо-регулятивну базу для цього", - сказав він.

Томенко також зауважив, що Інтернет, "без сумніву, буде відігравати дуже важливу роль під час майбутніх парламентських виборів".

"І зараз необхідно створити умови, щоб діяльність електронних ЗМІ максимально забезпечувала виконання ними основної, інформативної функції, а не перетворювала Інтернет на змагання у розповсюдженні аморальних відомостей", - сказав він.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування