Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко заспокоює, що енергобезпеці України нічого не загрожує

Вівторок, 26 липня 2005, 19:01

Зупинка діяльності Одеського нафтопереробного заводу "Лукойл" не загрожує енергетичній безпеці України.

Про це під час прес-конференції у вівторок заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко.

"Якщо власник заводу зупиняє завод для того, щоб вкласти сюди сотні мільйонів доларів, покращити технологію переробки нафти, поглибити глибину, підвищити ефективність, я впевнений, в тому, що влада має це вітати", - сказав Порошенко.

При цьому він зауважив, що зупинка діяльності Одеського НПЗ не призведе до дефіциту нафтопродуктів на нафтовому ринку держави.

"На сьогоднішній день влада може і здатна забезпечити імпорт готових нафтопродуктів і не є вже стовідсотково залежною від суто виробників", – додав Порошенко.

Крім того, за його словами, зупинка діяльності Одеського НПЗ не призведе до зміни цін на ринку нафтопродуктів.

Говорячи про інвестиційний клімат в Україні, Порошенко зауважив, що "ситуація, яка складалася з інвестиційним кліматом, викликає серйозне занепокоєння". Про це Рада нацбезпеки вже повідомила президента.

Водночас Порошенко відкинув можливість приватизації цього року "Укртелекому", додавши при цьому, що і прем’єр Юлія Тимошенко дотримується цієї позиції.

Порошенко вважає, що якщо б приватизація "Укртелекому" відбулася цього року, то Україна не отримала б "чесну ціну за об’єкт "Укртелеком".

"Телекоми" в усіх країнах світу одночасно мають ліцензію і на мобільний зв’язок. Якщо "Укртелеком" стане мобільним оператором, то капіталізація "Укртелекому" як оператора мобільного зв’язку зросте майже вдвічі", - сказав Порошенко.

За його словами, "ми будемо говорити про мільярд додаткових доларів, які мають надійти до державного бюджету виключно за наявність ліцензії та невеличкий розмір інвестиції".

"Тому "Укртелеком" треба підготувати до приватизації, і народ України має бути переконаний, що він продав його за чесну ціну", - зазначив Порошенко.

Порошенко додав, що ринок телекомунікацій нині знаходиться на підйомі, а тому ніякої загрози від продажу "Укртелекому" у 2006 чи 2007 році не існує.

Крім того, Порошенко порадив держчиновникам не коментувати судових рішення по "Криворіжсталі" доки не будуть розглянуті касаційні скарги і доки розгляд справи в судах повністю не завершиться.


"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...