Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попросив у Миколаєва зоопарк і пообіцяв сімейне примирення в Раді

Вівторок, 26 липня 2005, 19:24

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що немає підстав для саморозпуску Верховної Ради України нинішнього скликання й проведення дострокових парламентських виборів.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок у ході робочої поїздки в Миколаївську область, передає Інтерфакс-Україна.

Коментуючи на прохання журналістів заяву депутата фракції "Наша Україна" Юрія Кармазіна про можливий саморозпуск нинішнього складу парламенту й проведення дострокових виборів, спікер відзначив, що знайомив із цією інформацією Кармазіна.

"Можуть бути різні сценарії, тому що політтехнологи вже почали працювати. Але потенціалу для саморозпуску Верховної Ради й проведення дострокових виборів немає", - вважає Литвин.

Крім того, спікер відзначив, що немає також законодавчих підстав для розпуску парламенту. Відповідно до законодавства України, парламент може бути достроково розпущений у випадку, якщо протягом 30 днів він не збирається на свої пленарні засідання.

Однак Литвин відзначив, що досить йому зайти в сесійний зал, оголосити про те, що пленарне засідання відкрите, і через хвилину ж оголосити про його закриття, щоб вважалося, що засідання парламенту відбулося.

"Я думаю, що всі ці плани й прогнози... не мають ні однієї перспективи", - сказав Литвин.

Крім того, спікер додав, що хотів би подивитися, як країна буде жити без парламенту протягом півроку, без законодавчих рішень. Крім того, він хотів би подивитися й на те, як на таку ситуацію відреагує Рада Європи, оскільки парламентаризм Європарламент буде захищати насамперед.

На зустрічі із представниками місцевого самоврядування Миколаївської області Литвин сказав, що міський голова ставив йому питання, куди діти Миколаївський зоопарк. "Передайте його Верховній Раді. Ми будемо зіставляти нашу поведінку з тим, що відбувається (у зоопарку), і, можливо, це буде нас трохи стримувати", - сказав він.

Спікер повідомив, що одержує масу листів, у яких його запитують про поводження депутатів на засіданнях парламенту, і він просить своїх помічників у відповідях на ці листи вказувати: "Слава богові, що сплеск енергії тільки в одному місці, а не по всій Україні".

Литвин сказав, що просить у відповідях на ці листи додавати слова: "Милі сваряться, лише тішаться". При цьому він попросив згадати про те, що відбувається після сварки в сімейної пари.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...