Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

1+1 здивоване Піскуном і думає, що він хоче їх попередити

Вівторок, 26 липня 2005, 21:13

Керівництво телерадіокомпанії "Студія 1+1" здивоване заявою прес-служби Генпрокуратури з приводу упередженого характеру коментарів щодо діяльності органів прокуратури в програмі ТСН.

"Ми з величезною повагою ставимося до діяльності Генпрокуратури і генерального прокурора Святослава Піскуна, але не можемо не реагувати на подібні заяви, оскільки вони завдають шкоди діловій репутації "Студії 1+1" і реноме ТСН, - йдеться в заяві ТРК, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У телекомпанії заявляють, що в матеріалах "Підсумкового випуску" ТСН від 24 липня журналісти використовували право критикувати владу, гарантоване їм Конституцією.

Крім того, йдеться в документі, "керівництво ТРК "Студія 1+1" принципово не редагує тексти журналістів "ТСН" і не втручається в редакційну політику Служби".

При цьому "усі матеріали, що використовувалися журналістами ТСН, були оприлюднені в інших ЗМІ - (наприклад, 18 липня 2005 року в "Українських новинах" і "Українській Правді" з цитатами президента Віктора Ющенка, які неможливо сприймати інакше, як критику Генпрокуратури) - тому все, що звучало в "ТСН", є використанням прямої мови, тобто, цитатами".

Як підкреслює керівництво ТРК, основним положенням редакційної політики є збалансоване представлення інформації, тому, одержавши лист Генпрокуратури з приводу вищезгаданої програми, телекомпанія направила запрошення на ім'я Піскуна з проханням дати інтерв'ю в прямому ефірі "Нічного випуску" ТСН у понеділок, однак дотепер не одержала жодної відповіді.

Крім того, "ніхто з керівників ТРК "Студія 1+1" не мав жодної інформації з приводу будь-яких перевірок, проведених у зв'язку з нібито "незаконною діяльністю" компанії", - йдеться в документі.

"Ніякої документації і пояснень з приводу діяльності ТРК "Студії 1+1" Генпрокуратура не вимагала і не одержувала. Більше того, про проведення будь-яких перевірок діяльності жодних попереджень або повідомлень з боку Генпрокуратури керівництво ТРК "Студія 1+1" не одержувало", - повідомляють у телекомпанії.

Там також підкреслюють, що твердження Генпрокуратури про фінансові операції на суму більше $100 млн. "здаються нам безглуздими і неспроможними, хоча б з огляду на стан і обсяги телевізійного ринку України - існування будь-якої подібної "операції" просто неможливе".

"Керівництво компанії ТРК "Студія 1+1" вважає, що якщо саме таким чином, через прес-службу ГПУ та інформаційні агентства, ГПУ вирішила попередити нас про можливу перевірку діяльності, а після цього і буде проводити таку перевірку, - це стане найавторитетнішим доказом повернення колишніх методів боротьби силових структур і тих, хто ними намагається керувати, зі ЗМІ, і, зокрема, "Студією 1+1", - йдеться в заяві керівництва телекомпанії.

Як відомо, у понеділок колектив Генпрокуратури висловив обурення упередженим характером коментарів щодо діяльності органів прокуратури в програмі ТСН на телеканалі "Студія "1+1" у неділю.

"Ми вважаємо, що це сталося внаслідок перевірки, яка проводиться органами прокуратури щодо законності здійснення ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" фінансових операцій на суму більше $100 млн.", - йдеться в заяві прес-служби Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:54
По всій Україні лунала тривога через російський МіГ-31К
10:49
BHP пропонує купити конкурента Anglo American за майже $39 мільярди
10:33
Колишній строковик коригував вогонь ворога по позиціях ЗСУ: контррозвідка запобігла втечі агента РФ
10:32
Кредитний рейтинг Boeing впав через вплив проблеми з контролем якості на грошовий потік
10:32
Командувач армії Британії вважає, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії
10:30
Байден підписав закон, який дозволить заблокувати TikTok у США
10:21
Війна – не перешкода, інвестиції в Україну зростають: хто і чому інвестує
10:19
Китай надає причал для російського судна, що перевозить північнокорейську зброю - Reuters
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
Усі новини...