Ющенко дав Луценку, Піскуну і Турчинову два місяці

Середа, 27 липня 2005, 11:09

На зустрічі з керівниками силових відомств президент Віктор Ющенко розкритикував роботу правоохоронних органів і пригрозив їм кадровими змінами, якщо до осені ситуація не зміниться.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" у середу.

"Нарада проходила за закритими дверима. По закінченні зустрічі її учасники зізнавалися, що такого потоку критики у свою адресу не очікували", - пише видання.

Журналісти наводять слова Ющенка про те, що за минулі півроку українські силовики "ледве заробили трійку по п'ятибальній системі".

"Ющенко по черзі заслуховував доповіді учасників засідання, кожному виступаючому демонструючи результати соцопитування про роботу підконтрольного йому відомства. В усіх виявилися дуже погані показники – рівень довіри населення набагато менше 50%", - йдеться в статті.

Коментуючи ці показники, один з учасників зустрічі сказав журналістам: "Неясно, щоправда, звідки взялися ці цифри. Наприклад, наше відомство проводило своє соцопитування, у якому оцінки були набагато вищими".

Газета також повідомляє, що на нараді голова СБУ Олександр Турчинов виступив із пропозицією прикріпити до МВС, податкової і митниці офіцерів резерву СБУ. Цю ініціативу підтримало керівництво ДПА.

"Я сам попросив надати мені помічника з СБУ. І тепер на всіх зустрічах з великими представниками бізнесу і на нарадах він мене супроводжує. І я знаю, що він напише про мене правду, а не якісь чутки", – наводить видання слова заступника керівника ДПА Миколи Катеринчука.

На його думку, незважаючи на те, що остаточного рішення по цьому питанню прийняте не було, "результат залежатиме від наполегливості пана Турчинова".

За словами секретаря РНБО Петра Порошенка, який також був присутнім на нараді, президент поставив перед силовими відомствами п'ять основних завдань: комплексне рішення проблеми державного кордону, наведення порядку в питанні відшкодування ПДВ, рішення земельних питань і забезпечення відкритості приватизації.

"На уточнююче питання про те, яким було останнє завдання, пан Порошенко не відповів", - відзначає "Комерсант".

Як розповів Порошенко, на виправлення помилок Ющенко дав два місяці і попередив, що "за невиконання буде відповідальність, у тому числі і кадрова".

На нараді також були присутні генпрокурор Святослав Піскун, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, голова СБУ Олександр Турчинов, голова Державної прикордонної служби Микола Литвин і голова Верховного суду Олександр Маляренко, голова ДПА Олександр Кірєєв, голова Державної митної служби Володимир Скомаровський.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...