Лазаренка знову розглядає суд. Йому пророкують 10 років

Середа, 27 липня 2005, 12:58

У середу у федеральному окружному суді Сан-Франциско відбудеться засідання у справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Два місяці тому головуючий на процесі суддя Мартін Дженкінс залишив у силі лише 14 з 29 пунктів обвинувального висновку, винесеного екс-прем'єру в червні минулого року журі присяжних.

Адвокати Лазаренка назвали це рішення "величезною перемогою" і висловили впевненість, що їх підзахисний вийде із суду "вільною людиною".

Однак Марта Борщ, яка очолювала обвинувачення, переконана, що на суворості вироку остання постанова не відіб'ється, тому що суддя залишив у силі вісім "найважчих" пунктів, що стосуються відмивання грошей.

На її думку, підсудний одержить, принаймні, десять років тюремного ув'язнення.

Як повідомив адвокат екс-прем'єра Деніел Горовіц, у середу Дженкінс розгляне клопотання про зняття з підсудного обвинувачень, що залишилися в силі, з обліком представлених захистом додаткових документальних доказів його невинуватості.

Американська прокуратура висувала проти Лазаренка, який очолював український уряд із червня 1996-го по липень 1997 року, обвинувачення у здирництві, шахрайстві, перевезенні украдених авуарів і відмиванні в 1994-99 роках через каліфорнійські банки $114 мільйонів.

У результаті останнього рішення судді Дженкінса ця сума тепер знижена до $10 мільйонів.

Чекаючи процесу екс-прем'єр провів за ґратами більше чотирьох років, а в червні 2003 року був випущений на свободу під заставу в $65 мільйонів. У цей час він проживає в Сан-Франциско під домашнім арештом.

РІА "Новості"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування