Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матвієнко пообіцяв Червоненку ящик коньяку

Середа, 27 липня 2005, 17:54

Голова Ради міністрів АРК Анатолій Матвієнко пообіцяв міністру транспорту та зв'язку України Євгену Червоненку ящик кримського коньяку, якщо на півострові побудують трасу "Формули-1.

Як передає УНІАН, на прес-конференції в Сімферополі Матвієнко сказав, що вважає Крим унікальним місцем у світі, яке могло б конкурувати з будь-яким іншим місцем проведення "Формули-1".

Він розповів, що зателефонував Червоненку одразу після того, як той висловив ідею проведення "Формули-1" в Криму. "Женю, я тобі щиро вдячний. Якщо це буде, - ящик коньяку кримського з Ради міністрів", - сказав Матвієнко.

За словами голови кримського уряду, на півострові є можливість розмістити трасу для проведення авторалі, але не на Південному березі, швидше, у степовій зоні.

Матвієнко повідомив, що розробляється відповідне рішення Кабінету міністрів України. Умовно, за словами кримського прем'єра, для траси "Формули-1" буде виділено 100 га землі.

"Це абсолютно 100-відсотковий митний контроль. Все, що туди завозиться, не оподатковується жодним податком. Все, що звідти вивозиться, тільки за межі України. Ми даємо якісь земельні канікули, але ми отримуємо від цього тільки один податок – податок на доход громадян, тобто, на зарплату", - зауважив Матвієнко.

Голова уряду автономії вважає, що все, що буде вивозитися з цієї зони у межі України, має проходити відповідну процедуру як будь-який імпортний товар. На думку Матвієнка, Крим матиме від цього не тільки робочу силу, але й сировинну базу, яка може використовуватися на виробництво в даному регіоні.

"Це дає нам можливість залучити нові технології, високоефективні і високоякісні, навчити людей працювати на високоефективному, високоякісному виробництві", - сказав Матвієнко, запевнивши, що кримський уряд підтримуватиме цей проект.

Як повідомлялося, 24 липня Червоненко заявив журналістам, що в Криму буде побудована перша траса "Формули-1".

Він зазначив, що інженери "Формули-1" розглянули декілька міст, але, на жаль для киян, обрали трасу в Криму. За його словами, зараз ведуться переговори з приводу проекту будівництва, пакета фінансування та графіків будівництва.

Червоненко наголосив, що "Формула-1" в Україні не буде брати з українського бюджету жодної копійки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування