Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко поговорив з Путіним і вирішив обійтися без України

Середа, 27 липня 2005, 18:38

Білорусь вивчає можливість переорієнтації потоку своїх вантажів з портів України і країн Балтії в порти Калінінграда Росії.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко у вівторок на нараді з питань внутрішньої і зовнішньої політики, повідомляє прес-служба Лукашенка.

У повідомленні уточнюється, що питання активнішого використання Білоруссю російських портів обговорювалося під час зустрічі Лукашенка з президентом Росії Володимиром Путіним 20-21 липня у Москві.

В Міністерстві транспорту Білорусі відмовилися коментувати цю заяву.

Як відомо, раніше Білорусь пропонувала Україні в навігаційний період 2005 року розглянути питання про зниження канальних зборів у 10 разів і шлюзних платежів в 7,5 рази при перевезенні вантажів судами з осіданням менш ніж 2 метрів при проходженні Бузько-Дніпровсько-Лиманського і Херсонського водних каналів.

Таке звернення було продиктоване зниженням рентабельності білоруських водних вантажоперевезень при одночасному збільшенні їх обсягів.

Зараз для білоруських вантажоперевізників застосовуються ставки портових зборів і платежі за шлюзування на рівні судів закордонного плавання. Канальні збори становлять близько 0,74 доларів на тонну вантажів, шлюзні платежі - більше 4 тисяч гривень за одну баржу.

У навігаційний період 2004 року обсяги білоруських вантажоперевезень водним транспортом збільшилися на 7,7%, порівняно з рівнем 2003 року - до 144,2 тисяч тонн. Білорусь експортувала в 2004 році через Миколаївський порт України 1 мільйон тонн калієвих добрив.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування