Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренку взимку дадуть 10 років?

Четвер, 28 липня 2005, 10:52

Винесення вироку у справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка призначено на 2 грудня.

Під час наради з представниками сторін, що відбулася за клопотанням захисту, суддя Федерального окружного суду в Сан-Франциско Мартін Дженікс відмовився зняти залишені ним у силі два місяці тому 14 пунктів обвинувального висновку, який було винесено Лазаренку в червні минулого року журі присяжних.

При цьому Дженікс не виключив, що апеляційний суд надалі може їх визнати недостатньо доведеними.

Захист Лазаренка розцінив цю ремарку як обнадійливу ознаку. "Ми розраховуємо, що 2 грудня пан Лазаренко залишиться на волі, - сказав адвокат екс-прем'єра Деніел Горовіц".

"В цілому суддя Дженікс зняв з нашого підзахисного 43 пункти обвинувального висновку, і його слова на сьогоднішній нараді сторін дають підстави вважати, що вирок не припускатиме негайного ув'язнення пана Лазаренка і дозволить йому чекати результату розгляду апеляції під домашнім арештом", - додав він.

Проте Марта Борщ, яка очолює на процесі федеральне звинувачення, переконана, що, оскільки суддя залишив у силі 8 "найважчих" пунктів, які стосуються відмивання грошей, вирок буде важким. На її думку, підсудний отримає, принаймні, 10 років тюремного ув'язнення.

Американська прокуратура висувала проти Лазаренка, який очолював український уряд з червня 1996 по липень 1997 року, звинувачення у здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і відмиванні в 1994-1999 роках 280 млн. доларів США, проте пізніше суддя знизив цю суму до 10 млн. доларів США.

В очікуванні процесу екс-прем'єр провів за ґратами понад 4 роки, а в червні 2003 року був відпущений на свободу під заставу в 65 млн. доларів США. Зараз він проживає в Сан-Франциско під домашнім арештом.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...