Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США побачили, як Ющенко домігся "значних успіхів" і дали ще 60 мільйонів

Четвер, 28 липня 2005, 11:15

Заступник держсекретаря США з країн Європи Деніел Фрід вважає, що за півроку перебування при владі президент Віктор Ющенко домігся значних успіхів всередині країни і помітно поліпшив імідж України за кордоном.

Про це він сказав на слуханнях у конгресі США, присвячених підсумкам "помаранчевої революції" в Україні, повідомляють "Новини-Україна".

"Незважаючи на складні умови, президент Ющенко і його команда домоглися значних успіхів за перші шість місяців перебування на посаді", - заявив Фрід.

"Президент Ющенко рішуче трансформував міжнародний імідж України і спрямував відносини із США і Європою на новий шлях", - підкреслив заступник держсекретаря США.

Крім того, Фрід повідомив, що американський конгрес задовольнив прохання адміністрації президента Джорджа Буша про виділення Україні в поточному році додаткових 60 мільйонів доларів, передає "Німецька хвиля".

Разом з допомогою, передбаченою бюджетом США на 2005 рік нещодавно, тепер ця сума становитиме майже 140 мільйонів доларів.

За словами офіційного речника адміністрації президента, передбачається, що найвагомішу її частку буде спрямовано на розвиток східних та південних регіонів України, “які ставляться до політики й реформ новообраної влади з найбільшою недовірою”.

Відзначивши внесок України у миротворчі акції й військові операції, зокрема, в Афганістані й Іраку, Фрід підтвердив, що США включають країну переможної "Помаранчевої революції" до так званого "фонду коаліційної солідарності" й підтримуватимуть її і надалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування