Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук повернув собі Нікопольський феросплавний завод на два тижні

Четвер, 28 липня 2005, 12:16
Фонд держмайна України не має підстав вважати себе акціонером ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", оскільки акції цього підприємства дотепер не переведені на рахунки ФДМ.

Таку заяву глави ФДМ Валентини Семенюк поширила прес-служба Фонду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, відзначається в повідомленні, у розпорядженні ФДМ дотепер немає рішення Апеляційного госпсуду Києва від 25 липня 2005 року, відповідно до якого акції НЗФ мали бути передані Фонду. У прес-службі також підкреслили, що ФДМ буде діяти суворо у рамках законодавства.

У четвер, 28 липня, в Орджонікідзе заплановане проведення зборів НЗФ, ініційоване міноритарними акціонерами НЗФ.

У той же час вищий госпсуд України, взявши до уваги звернення трудового колективу ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", призупинив рішення Київського апеляційного господарського суду від 25 липня про визнання незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ консорціумом "Придніпров'я".

Таким чином, як заявив адвокат консорціуму Олексій Рєзніков у четвер, власником контрольного пакета акцій НЗФ залишається консорціум "Придніпров'я".

Як заявив Рєзніков, "Вищий господарський суд України ухвалив зупинити виконання рішення апеляційного господарського суду м. Києва від 25 липня у справі про законність приватизації "НЗФ" до закінчення його розгляду в порядку касації. Слухання касації консорціуму "Придніпров'я" у Вищому господарському суді призначені на 16 серпня".

"Зрозуміло, до 16 серпня ні Фонд держмайна й Кабінет міністрів України не мають права відправляти своїх представників голосувати контрольним пакетом акцій НЗФ на якому-небудь зі зборів акціонерів товариства, тому що акції НЗФ залишаються у володінні ПФК "Придніпров'я", - підкреслив Рєзніков.

Як повідомлялося, 25 липня Київський апеляційний господарський суд ухвалив передати акції Нікопольського заводу феросплавів Фонду держмайна.

Апеляційний господарський суд Києва 11 липня наклав арешт на 50%+1 акція НЗФ. У відповідь на цю ухвалу Апеляційного госпсуду захистом консорціуму "Придніпров'я" була подана касаційна скарга у Верховний господарський суд.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров'ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн. грн, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн. грн.

"Придніпров'я" контролюється корпорацією "Інтерпайп", заснованою бізнесменом, депутатом Віктором Пінчуком. Два інших українських феросплавних заводи Стахановський і Запорізький контролюються ФПГ "Приват".

Підприємства й компанії, афілійовані з "Приватом", також брали участь у приватизаційному конкурсі НЗФ, однак програли його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...