Тимошенко дозволила відпочити керівнику "Нафтогазу", хоча контрактів не бачила

Четвер, 28 липня 2005, 12:31

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд досі не бачив контрактів, які покривають дефіцит газу на цей рік.

"Керівник "Нафтогазу" Івченко знаходиться в короткій відпустці. І уряд ще не бачив контрактів на закупівлю додаткових обсягів газу", - сказала Тимошенко на прес-конференції в четвер.

Як відомо, уряд ще на початку липня збирався заслухати Івченка щодо забезпечення України газом. Однак питання перекладалося на кожне наступне засідання – спочатку Івченко хворів, а тепер пішов у відпустку.

Під час прес-конференції Тимошенко сказала: "Хоча я не бачила документи по забезпеченню газом до кінця року, але я переконана, що буде знайдене рішення, і ми почуємо керівника "Нафтогазу".

На питання, чому Тимошенко не вплине на Івченка, прем’єр пояснила, що керівник "Нафтогазу" "почувається автономно".

"Він не призначається міністром чи прем’єром, а указом президента. Мені здається, потрібно наводити порядок, щоб люди, які знаходяться в системі виконавчої влади, відчували відповідальність", - сказала вона.

Тимошенко також пояснила, що "погодила цю поїздку з Івченком". "Він повертається, а частину відпустки він провів в Росії, частину в Туркменістані, і він дасть відповідь уряду щодо контрактів".

Тимошенко також не стала відповідати на питання, що, згідно з даними СБУ, на постачанні туркменського газу в Україну заробляють гроші кримінальні авторитети. Вона порадила журналістам поставити це запитання безпосередньо главі Служби безпеки України.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування