Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя, який повернув акції Пінчука державі, скаржиться на тиск

Четвер, 28 липня 2005, 20:48

Заступник голови Київського апеляційного господарського суду Сергій Бондар заявляє, що передав два томи справи по ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" до Вищого господарського суду під тиском.

Про це він заявив в четвер на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

За його словами, до нього, а також до судді, який вів справу, неодноразово телефонували, погрожуючи звільненням у випадку, якщо справу не буде передано до ВГСУ. Бондар заявив, що з вимогою передати справу до нього звернувся виконуючий обов'язки голови ВГСУ Микола Хандурін.

"Я пояснив Хандуріну, що він перевищує свої повноваження, тому що справу може затребувати Вищий господарський суд, згідно з Господарським кодексом, для передачі в інший суд, і лише тоді, коли всі судді відведені”, - зазначив Бондар,

"На мою адресу звучать погрози, на мене готується подання про те, що я не працюватиму в суді", - сказав Бондар, додавши, що "після цих неодноразових заяв Колегія була вимушена сформувати два томи справи, і я особисто відвіз їх до ВГСУ".

Бондар повідомив, що справа по НЗФ складається з трьох томів, два з яких знаходяться у ВГСУ. Третій том, в якому мають бути протоколи судового засідання, аудіозаписи засідання і сама ухвала, знаходиться в Київському апеляційному суді. За його словами, існують копії перших двох томів, за якими Колегія може підготувати ухвалу до 2 серпня 2005 року.

Бондар також зазначив, що щодо цієї ситуації він підготував доповідну на ім'я голови Верховного суду України Василя Маляренка, яку підписали судді. "Я прошу Маляренка втрутитися в цю ситуацію. Будуть інші справи, і суд не може працювати в такому режимі", - сказав Бондар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування