У КАБІНЕТІ КІВАЛОВА ЗНАЙШЛИ "ТРАНЗИТНИЙ СЕРВЕР"?

П'ятниця, 29 липня 2005, 14:16

У приміщенні в центрі Києва було знайдено документи Центральної виборчої комісії періоду президентських виборів 2004 року.

Документи були знайдені при виконанні судового рішення про примусове виселення двох фірм - Міжнародного гуманітарного університету (Одеса) і "Віват, Феміда" - з орендованого ними приміщення.

На першому поверсі офісу прямо на столах лежать бланки протоколів територіальної виборчої комісії без підписів, але з уже проставленими печатками, факсиміле тодішнього голови ЦВК Сергія Ківалова, пачки посвідчень спостерігачів, передає кореспондент "Інтерфакс-Україна".

Багато різних документів знаходиться в залізній шухляді столу.

Водночас, як повідомляє 5 канал, в одному з приміщень правоохоронці знайшли комп'ютерний сервер, "який міг бути тим самим "транзитним сервером", що його використовували для "фільтрації" результатів виборів президента 2004 року".

Як стверджує генеральний директор державного підприємства "Хрещатик" Ростислав Мошинський, працівники підприємства вранці у п'ятницю прийшли виконувати рішення суду про примусове виселення орендарів, і знайшли документи.

Після цього вони запросили співробітників Служби безпеки України, які на даний час оглянули приміщення і документи.

За словами представника СБУ, найближчим часом за даним фактом будуть здійснені процесуальні дії - можливо, це буде вилучення і долучення цих документів до раніше порушеної Генпрокуратурою кримінальної справи про фальсифікацію президентських виборів.

За словами Мошинського, він особисто бачив, як екс-голова ЦВК Ківалов входив у це приміщення. Зокрема, сказав він, внутрішній телефон дає підстави стверджувати, що кабінет, розміщений на 3-му поверсі офісу, займав саме Ківалов.

У цьому кабінеті зроблено євроремонт, його обставлено шкіряними меблями представницького класу, дорогими вишуканими аксесуарами, іконами. До кабінету примикає душова кабіна, де також стоїть великий шкіряний диван.

Говорячи про суть судового рішення, прийнятого 29 червня 2005 року, гендиректор "Хрещатика" відзначив, що договір оренди було визнано судом недійсним, а орендарі підлягали виселенню через невідповідність ціни, яка платилася за договором про оренду, реальній її вартості.

Зокрема, відповідно до договору оренди, укладеного в 2003 році на 49 років, за 1 кв. м оренди приміщення загальною площею 400 кв. м, розташованого в центрі міста на вулиці Хрещатик, 24-а, орендарі платили 7,8 грн. на місяць.

Водночас ціна оренди 1 кв. м аналогічного приміщення, розташованого поблизу, складає 762 грн. на місяць, тобто в 100 разів більше.

Мошинський відзначив, що цей договір оренди було укладено колишнім керівництвом підприємства "Хрещатик", а він як новопризначений директор має намір провести відкритий аукціон на оренду цього приміщення за участі Фонду держмайна.

Разом з тим, як стверджують представники Міжнародного гуманітарного університету, судове рішення їм надане не було і їх також не сповістили про необхідність виселення. За їхніми словами, працівники університету подали скаргу до Верховного суду України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування