У справі про судимості Януковича зникають головні фігурнати

П'ятниця, 29 липня 2005, 14:58

У Донецьку один з фігурантів у справі про фальсифікацію документів, які реабілітують екс-прем'єра Віктора Януковича, звільнився з роботи і зник разом з родиною.

"Один з основних фігурантів цієї справи (про фальсифікацію документів) у той же день звільняється з роботи, і сьогодні зник з родиною. Взагалі зник", - заявив у п'ятницю на прес-конференції заступник генпрокурора, прокурор Донецької області Олексій Баганець, повідомляє "Острів".

"Для чого людині, у якої взяли зразки почерку, навіщо їй звільнятися з роботи, де вона одержує гарну заробітну плату, зникати в невідомому напрямку, якби там все було гаразд?", - відзначає Баганець.

Він завірив, що "не все там гаразд і підстави для порушення кримінальної справи були".

Баганець також повідомив, що "документи (про зняття судимостей з Януковича) фальсифіковані в 2002 році. Протягом 2002-2005 років, тому що там кілька разів фальсифікації були".

"Проводяться експертизи, які ми призначили, виходять документи, які на сьогоднішній день заплановані, а також допитуються особи, які дають інтерв'ю в газетах, і розповідають, що їм відомі обставини з приводу цих подій", - продовжив він.

Заступник генпрокурора також відзначив, що слідству "потрібно повернутися небагато раніше подій, у 1996-97 роки - які вони давали інтерв'ю, які вони давали відповіді, усе це сьогодні аналізується".

Баганець пообіцяв, що протягом кварталу журналісти зможуть довідатися про результати розслідування.

Як відомо, за даними Генпрокуратури, дві постанови президії Донецького обласного суду від 27.12.1978 про нібито скасування вироків відносно Януковича були підроблені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування