Пінчук вимагає негайно розглянути Тимошенко всім парламентом

П'ятниця, 29 липня 2005, 19:11

Ініціативні групи робочих трудових колективів Нікопольського заводу феросплавів і ряду підприємств, утворених на базі Нікопольського Південно-трубного заводу просять парламент зібратися на екстрене позапланове засідання для розгляду діяльності прем'єра Юлії Тимошенко.

У цей час триває збір підписів, говориться в заяві, переданій у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

У листі на ім'я голови Верховної Ради говориться, що дії й розпорядження прем'єра, направлені на реприватизацію Нікопольського заводу феросплавів і скасування реструктуризації Південно-трубного заводу носять ознаки корупції, лобіювання інтересів близьких до неї бізнес-угруповань і політичного переділу власності в особистих інтересах.

Реприватизаційна діяльність прем'єра, здійснювана із застосуванням подвійних стандартів при відсутності прозорих і чітких критеріїв, названа антидержавною антинародною, оскільки може привести вже найближчим часом до фатальних і необоротних наслідків для української промисловості й всієї економіки.

Підписанти вимагають від Верховної Ради створити спеціальну слідчу комісію для розслідування законності й справжніх мотивів дій прем'єр-міністра.

У той же час виконуючий обов'язки голови Вищого господарського суду Микола Хандурін кваліфікує висловлення Тимошенко про судовий процес по ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" як тиск на суд.

"Мене дуже здивувала заява прем'єр-міністра України, - це втручання виконавчої влади в судову владу", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю.

"Ще не закінчено розгляд справи навіть у нашому суді, існує ще й повторна касація, справа може розглядатися й у Верховному суді України. Тому такі висловлення на адресу суду або конкретних осіб є грубим втручанням у розгляд цієї справи", - підкреслив він.

Хандурін вважає, що різкі висловлення прем'єра багато в чому обумовлені недостовірною інформацією, наданою її оточенням.

"Наприклад, про те, що я особисто у дванадцятій ночі приїхав до суду, вирвав ухвалу, ухвалив рішення суду, у той час як ухвала Вищого госпсуду, прийняте близько 19.00 і підписане п'ятьма суддями, пропонувало зупинити рішення Київського апеляційного господарського суду", - сказав він.

НЗФ і Нікопольський південнотрубний заводи належать зятю екс-президента Леоніда Кучми Віктору Пінчуку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News