Тимошенко була б кровожерливим Турчиновим, хоча й простила Пінчука

Субота, 30 липня 2005, 21:47

Прем'єр Юлія Тимошенко запевняє, що простила попередній владі репресії, організовані проти неї.

"Помста – дуже дрібна і низька риса", - сказала вона в ефірі телекомпанії "Крим", відповідаючи на питання про те, що дії Кабміну у відношенні Віктора Пінчука можуть бути продиктовані її небажанням простити переслідування часів Кучми.

Тимошенко сказала, що готова прощати – "але свої образи і жорстокості, які терпіла моя родина останні шість років". "Але як чиновник, я не можу простити людей, що обібрали Україну до нитки, а те, що залишилося – як кісту, кинули народу".

За її словами, Пінчук деякі свої підприємства "забрав самим мерзенним і незаконним способом". У той же час, прем'єр сказала, що не воює персонально проти нього, а рішення про незаконну приватизацію приймається судом, а не урядом.

"У нас була підозра, що "Криворіжсталь", вибачите на слові, стирили. Тепер вона повернута державі", - сказала Тимошенко.

Як другий приклад вона привела ситуацію з Нікопольським заводом феросплавів, який, за рішенням Апеляційного суду, повинен бути вилучений у Пінчука.

Тимошенко уникла відповіді на питання, чи правда, що за перипетіями навколо НЗФ стоїть Петро Порошенко. "Я, слава Богу, не генпрокурор і не глава СБУ. Я була б дуже кровожерлива на цій посаді", - засміялася Тимошенко.

Вона також назвала "смішними" натяки Пінчука, що за рішення Апеляційного суду суддям було заплачено хабар 10 млн. "Навіть якби в нас були 10 млн і ми їх заплатили суддям – їх варто б заплатити, тому що бюджет від нової приватизації НЗФ одержить 2 млрд гривень. Це ситуація, яка абсолютно окупається,", - підкреслила Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування