Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Пінчук відвоює в Тимошенко завод, телебачення захопить Порошенко?

Субота, 30 липня 2005, 22:02

Ситуація з поверненням у держвласність Нікопольського заводу феросплавів може бути використана для встановлення контролю над українськими телеканалами.

Як пише у суботу газета "Дзеркало тижня", канали IСTV, "Новий канал" і СТБ належать Віктору Пінчуку, власнику НЗФ.

На думку газети, ефективний захист інтересів Пінчука в боротьбі за завод є для Віктора Ющенка та його оточення "ключем, який відчиняє двері не до віртуальних, як нині, а абсолютно реальних контрактів, які передбачають зміну власника на цих каналах — "Новому", СТБ і, можливо, пакета акцій IСTV".

Видання нагадує також, що переговори щодо придбання каналу "Інтер" "близьким до Петра Порошенка Костянтином Григоришиним велися ще з покійним Ігорем Плужніковим".

"Опинившись між двох вогнів — товаришами по партії СДПУ(о) і новою владою, — Плужніков вважав за краще покласти "прокладку" між ймовірними контролерами каналу та собою. У такий спосіб у схемі продажу "Інтера" з’являються Віктор Абрамов і Валерій Хорошковський", - йдеться в статті.

"Вони відіграють роль немов незаангажованих покупців, які просто прийшли робити бізнес на українському TV. Насправді ж не тільки на TV. Відомо, що Абрамов разом із Вексельбергом придбали в Пінчука його пакет Нікопольського феросплавного", - відзначає автор.

"Бізнесу Пінчука та росіян потрібний захист. І надати її в українській владі мають ті, хто у свою чергу розраховує на ручне управління телеканалом "Інтер" у випадку, якщо росіяни його куплять чи візьмуть в оренду", - йдеться в матеріалі.

"Що ж до "1+1", то "Приват" справді вступив у реальні переговори з власниками каналу й навіть уніс заставу за 40% його акцій. Це сталося ще в березні", - стверджує "Дзеркало тижня".

"Проте уповноважений представник із патронатної служби президента Ющенка зустрічався безпосередньо з представниками власника контрольного пакета "1+1" (Рональд Лаудер, 60% акцій) із метою не допустити угоду, у якій зацікавлений "Приват"- відзначає газета..

Метою цього, на думку видання, було позбавити Тимошенко будь-якого медійного ресурсу й зосередити контроль за головними телеканалами в руках бізнес-осередку партії НСНУ.

У зв’язку з цією боротьбою, відзначає газета, було здійснено спробу реанімації кримінальної справи проти Ігоря Коломойського ("Приват"). Але він продовжує боротися за 40% "1+1".

"Утім, не виключено, що активність цієї боротьби напряму залежить від результатів бою за той самий НФЗ, де в "Привата" є блокуючий пакет. І у випадку повернення державі контрольного пакета заводу "Приват" розраховує на відкритому аукціоні серйозно поборотися за його придбання", - говориться в статті.

"Що ж до ЗМІ, то схема приблизно така: "Якщо відберете у Пінчука і росіян Нікополь, то ми все-таки викупимо 40% "1+1" і Тимошенко може розраховувати на лояльність каналу", - відзначає видання.

"Попросту кажучи, якщо щодо НФЗ приймається рішення на користь Пінчука і людей, які допомагають йому в оточенні президента, то максимум до середини осені "Наша Україна" де відкрито, а де опосередковано встановить контроль абсолютно над усіма центральними каналами", - вважає "Дзеркало тижня".

"Якщо ж Порошенко та його "підшефні" програють і пакет повернуть державі, а "Приват" зможе отримувати дивіденди від своїх акцій, то повної інформаційної блокади не буде. Принаймні на одному каналі — "1+1" — можна буде чути альтернативну точку зору", - відзначає видання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: