Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко проти монополії трьох-чотирьох людей

Середа, 10 серпня 2005, 10:37

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що конституційна реформа остаточно розбалансує владу в Україні, а призначати і знімати міністрів буде не прем'єр, а більшість у Верховній Раді.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті "Комерсант", опублікованому в середу.

"Ця реформа остаточно розбалансує владу в країні, поділ влади не зникне. Кілька людей, що будуть керувати фракціями більшості у Верховній раді, будуть призначати всіх і вся в країні, починаючи від прем'єр-міністра і закінчуючи будь-яким мало-мальськи значущим посадовцем", - заявила Тимошенко.

"Тобто тепер не прем'єр-міністр буде призначати і знімати міністрів, а більшість у Верховній раді. Усе це зведеться до прийняття рішень трьома-чотирма керівниками або власниками фракцій", - відзначила Тимошенко.

Також Тимошенко вважає, що в такий спосіб "цими ж людьми в парламенті буде призначатися і зніматися вся судова вертикаль, усі силові структури, усі контролюючі органи".

На думку Тимошенко, "це монопольна влада в руках трьох-чотирьох людей у країні". Вона також вважає, що в такий спосіб "розривається виконавча вертикаль".

"Відповідно до змін до Конституції, губернатори будуть призначатися президентом. Тобто дерево з кроною – уряд – буде підкорятися Верховній раді, а корені в особі губернаторів – президентові. Я хочу подивитися, хто в такій системі управління країною зможе взяти будь-які зобов'язання, чимось керувати і довести буль-який проект до логічного завершення", - відзначила Тимошенко.

Вона також відзначила, що на якій би посаді вона не перебувала, вона "досить послідовно і чітко" оцінює цю реформу.

"І навіть якщо вона дає прем'єр-міністрові більше повноважень, я хочу сказати, що від цього вона не стає для мене більш привабливою", - відзначила Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування