Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потерпілий у справі Колесникова скаржиться, що йому знову погрожують, а Піскун "волокітиться"

Середа, 10 серпня 2005, 13:26
Потерпілий у справі Колесникова Борис Пенчук заявляє, що отримував на свою адресу погрози після того, як Бориса Колесникова було звільнено з-під варти.

Про це Пенчук заявив на прес-конференції у середу.

"Після того, як Колесникова звільнили, мені знову почали надходити погрози", - заявив Пенчук.

На питання чи погрожував сам Колесников, Пенчук відповів заперечно. "Погрожував не Колесников, а чужі люди".

На уточнення, що саме вимагали від Пенчука, той відповів: "нічого".

При цьому адвокат Пенчука обурився на журналістів і запитав: "Ви що не розумієте, що таке загроза життю?".

На прес-конференції Пенчук звинуватив Генпрокуратуру в затягуванні справи, що дозволить Колесникову дотягнути до парламентських виборів, а потім сховатися за депутатською недоторканністю.

"Справа заволокічена Генпрокуратурою. Якби вона залишилася в МВС, її давно б розслідували, а так Колесников виконає свою погрозу і дотягне до парламентських виборів", - заявив Пенчук.

В той же час адвокат Колесникова Андрій Федур назвав звинувачення Пенчука "дурницями", наголосивши, що такого не може бути, оскільки Пенчук знаходиться під державною охороною.

Федур також зазначив, що звернеться до Генпрокуратури із проханням розглянути заяви Пенчука та його адвоката.

Він також пообіцяв подати позови до суду на слова Бориса Пенчука на прес-конференції, які ображають честь і гідність його клієнта. Серед іншого вживалися слова "рекет", "бандит" та "злочинне угруповання".

Під час прес-конференції Пенчук розповів, що до 2002 року, коли головою донецької облради став Колесников, його підприємство було процвітаючим. Але після приходу до влади Колесникова всі прибуткові підприємства бралися його командою "під моніторинг", щоб потім перебрати контроль над ними.

Пенчук наполягає, що акції забрані в його сім'ї шляхом шантажу та погроз. При цьому при вартості акції 2,78 грн. Колесников заплатив за них лише по 63 копійки, через що сім'я втратила 495 637 гривень.

На питання, чому сім'ї все ж залишили 10% акцій, Пенчук заявив, що Колесников "хотів забирати частинами". За його словами акції були оформлено на 8 осіб, які зараз перебувають у розшуку – Ігоря Ахметова, Черткова, Кия, Михайла Ляшка та Карташова.

Що стосується півмільйона доларів, які начебто були перераховані на рахунки Пенчуків, то потерпілий і адвокат заявили, що це неправда і що вони отримали лише 140 тисяч.

"Якщо адвокат Федур не вміє рахувати на калькуляторі, то нехай візьме рахівницю або рахує в стовпчик", - заявив Пенчук, коментуючи оприлюднення їх рахунків в "Укрсоцбанку" Раїсою Богатирьовою та Андрієм Федуром.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...