Кінах знайшов ще один "проблемний" завод і обіцяє "другу кадрову хвилю"

Середа, 10 серпня 2005, 13:34

Перший віце-прем'єр Анатолій Кінах заявляє про можливість повернення в держвласність Чорноморського суднобудівного заводу, приватизованого в 2003 році.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні" у середу.

За словами віце-прем'єра, на заводі інвестор не виконує своїх інвестзобов’язань.

"Одна з основних умов, яка ставилася перед ним, - відновити роботу підприємства по основному профілю - будівництво судів і кораблів. Зараз видно: там явні проблеми", - відзначив Кінах.

Він також сказав, що уряд буде вести "твердий моніторинг" виконання інвестором своїх зобов'язань. "Якщо виявиться, що інвестор неспроможний, ми порушимо питання про розірвання договору купівлі-продажу", - сказав Кінах.

Однак, за словами віце-прем'єра, "ні президент, ні уряд вже ніколи не допустять, щоб у країні відбувся черговий переділ власності за рамками законів і чесної конкуренції".

Крім того, він відзначив, що в уряду немає списку підприємств, запланованих до реприватизації. "Є список проблемних питань на тому або іншому підприємстві", - сказав Кінах.

Говорячи про результати дій уряду за півроку, Кінах сказав, що він "стурбований тим, що уряд дотепер не вийшов на рівень системної роботи".

"Він продовжує працювати пожежними методами, а не на основі техніко-економічних обґрунтувань, чітких системних рішень", - відзначив Кінах.

За словами віце-прем'єра, уряд допустив низку помилок, зокрема при прийнятті Держбюджету.

"Бюджет-2005 приймався без необхідного рівня діалогу між владою і бізнесом. Ми хаотично втрутились у питання оподатковування, інвестиційної діяльності", - відзначив він.

За словами Кінаха, не можна було, зокрема, вводити ПДВ на інвестиції у вигляді основних фондів, погіршувати умови доступу до спрощеної системи оподатковування. "За цим мільйони і мільйони робочих місць - малий і середній бізнес", - сказав він.

Також, як відзначив віце-прем'єр, "не можна було вирішувати важкі проблеми ринків нафтопродуктів або продовольства методами пошуку ворогів або ручного управління економікою".

Також він незадоволений різкою ревальвацією гривні, здійсненої Нацбанком. "Парадокс, коли країна, яка має 60 відсотків ВВП від експорту, різко проводить ревальвацію гривні - знижуючи конкурентноздатність експортерів", - сказав Кінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування