Колесников купляв в чорну акції, і в парламент не піде?

Середа, 10 серпня 2005, 15:18

Голова Донецької облради Борис Колесников купував у Володимира Пенчука акції торговельного центру "Білий лебідь" по 2 грн. 80 коп., але в договорі вказана ціна 63 копійки.

Про це розповіла у середу журналістам прес-секретар Колесникова Олена Бондаренко.

За її словами, акції у Пенчука та її дружини були куплені за найвищою на той час ціною, оскільки у інших акціонерів, а їх більше 150 осіб, вони купувалися по 10 копійок.

"Коли укладалася угода, Пенчук поставив умову, щоб більшість коштів була виплачена готівкою, а в договорі була вказана ціна 63 коп.", - сказала Бондаренко.

Таким чином, за її словами, Пенчук міг приховати отриману суму від оподаткування.

Прес-секретар Колесникова також відзначила, що неможливо порівнювати нинішню ціну акцій "Білого лебедя" і тодішню, оскільки за той час були вкладені інвестиції, центр був реконструйований та модернізований.

Вона також спростувала тезу Пенчука, що немає документів, які б підтверджували, що на рахунках Пенчуків знаходиться півмільйона доларів.

За її словами, ці документи передані до Генпрокуратури.

"Пенчук спеціально розподілив на 27 рахунків, щоб піти від оподаткування. І потім, подумайте, як він міг заробити ці півмільйона, якщо річні, як він каже, складали лише 50 тисяч. Він же не був акціонером "Білого лебедя" 10 років", - зазначила вона.

Коментуючи закиди Пенчука, що Колесников затягує справу, щоб пройти в парламент і отримати недоторканність, Бондаренко зазначила, що голова донецької облради ніколи не горів бажанням їхати працювати в Київ.

"Йому ще навіть ніхто місця в списку не запропонував. Це як кажуть "без меня меня женили"", - зазначила прес-секретар Колесникова.

Прес-секретар Колесникова ще раз наголосила, що в справах, порушених 1999 року за заявами про замах на Пенчука, Колесников не фігурує. "Пенчук сам це сьогодні визнав на прес-конференції", - сказала вона.

Бондаренко також відзначила, що сьогодні з трьох епізодів, які інкримінувалися Колесникову в обвинуваченні, висунутому Генпрокуратурою голові Донецької облради в квітні, залишився лише 1 епізод, який стосувався вимагання акцій.

Саме, щоб довести "безпідставність цього звинувачення", зазначає Бондаренко, адвокати Колесникова домоглися через Ворошиловський суд Донецька про ознайомлення з рахунками Пенчуків в Укрсоцбанку.

Саме ці рахунки, на думку адвокатів Колесникова, доводять, що Пенчук отримав всю суму за акції і ухилявся від сплати податків.

Як відомо, Пенчуки у своєму звинуваченні наголошують, що їм було завдано збитку на більш ніж 400 тисяч доларів, оскільки акції "Білого лебедя" були куплені за 63 копійки, тоді як їх реальна вартість становила 2,78 грн.

Бондаренко також запропонувала журналістам зв’язатися з американським юридичним радником у справі Колесникова Ричардом Хайбі, який, відповідаючи на запит журналістів, вказав на певні юридичні порушення у діях прокуратури.

Зокрема, він вважає, що прокуратура не мала юридичного права оскаржувати у Верховному Суді рішення, яке виносилося Апеляційним судом Києва про звільнення Колесникова і не підлягало оскарженню.

Він також висловив занепокоєння тим, що його підзахисного позбавляють доступу до справи, а його захисника відсторонили від справи.

На питання, чи все ж таки зможе Колесников виграти свою справу в суді, Хайбі відзначив, що для цього потрібен "великий обсяг роботи".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...