Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ціни на бензин будуть збивати податками?

Середа, 10 серпня 2005, 16:52

Уряд України буде регулювати ринок нафти і нафтопродуктів винятково ринковими механізмами.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Анатолій Кінах у Києві в середу, як повідомляє "Інтерфакс – Україна".

Цією заявою він відкрив першу нараду робочої групи по відпрацьовуванню питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості України.

"Для нас принципово важливо, щоб не повторювалися рецидиви, коли методами пошуку ворогів і директивної цінової політики був створений, я підкреслюю, штучний дефіцит нафтопродуктів", - сказав перший віце-прем'єр.

За його словами, уряд розгляне можливість оптимізації податкової політики стосовно суб'єктів нафтового ринку для регулювання цін на паливо і забезпечення максимального завантаження нафтотранспортної системи України.

Як відзначається в матеріалах, підготовлених до наради, уряд планує вдосконалити механізм погашення заборгованості по відшкодуванню податку на додану вартість вітчизняним нафтопереробним компаніям з метою недопущення дестабілізації ринку нафти і нафтопродуктів.

У документах також відзначається, що Мінекономіки і Мінпаленерго розглянуть доцільність подальшої дії постанови Кабінету міністрів "Про введення квотування експорту сирої нафти українського походження і нафтопродуктів у 2005 році".

Кінах також відзначив, що профільні міністерства і відомства до теперішнього часу не мають чітких прогнозів щодо того, як зупинка трьох українських НПЗ позначиться на ринку нафтопродуктів у серпні-вересні.

Кінах повідомив, що в серпні 2005 року "Лукойл" поставить Кременчуцькому НПЗ 200 тис. тонн нафти.

Він також підкреслив, що, як і передбачалося раніше, ціни на нафтопродукти в серпні стосовно липня 2005 року піднімуться на 10%.

При цьому Кінах відзначив, що ситуація на українському ринку нафтопродуктів залежить від цін на світовому ринку, що піднялися до $64 за барель, а також від ситуації в Ірану, погодних умов у Мексиці, відносин США з Венесуелою, повідомляє Ліга.

У нараді взяли участь представники Мінпаленерго, Мінагрополітики, Центральної енергетичної митниці, компанії "Укртранснафта", "ЛУКОЙЛ" і НК "Альянс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...