Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смєшко скаржиться на PR-кампанію Піскуна, який відкопав справу 10-річної давнини

Середа, 10 серпня 2005, 17:02

Колишнього керівника СБУ Ігора Смєшка допитували у Генпрокуратурі по справі контрабанди зброї протягом 3,5 годин.

Як передає кореспондент "Української правди", о 15:30 він вийшов з приміщення Генпрокуратури.

За словами Смєшка, його допитували у справі, яка стосується подій, що відбулися близько 10 років тому, коли його підлеглі, колишні офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України, повертаючись з відрядження, провезли з собою особисту зброю.

"Ця справа двічі закривалася за відсутністю складу злочину і події злочину", - додав Смєшко, зауваживши, що "абсолютно випадково" після його першого позову до суду проти генпрокурора Святослава Піскуна за поширення неправдивих відомостей цю справу було поновлено.

"Якщо це співпадіння, то це дивне співпадіння", - зазначив він.

Водночас екс-керівник СБУ категорично відкидає свою причетність до цієї справи, а також заперечує сам факт контрабанди зброї.

"Я можу ще раз підтвердити: мої колишні колеги не здійснювали ніякого злочину. Ніякої контрабанди не було. Колишні офіцери військової розвідки внесли великий вагомий вклад в боротьбу зі злісною контрабандою", - сказав він.

Крім того, Смєшко зауважив, що між ним та представниками Генпрокуратури "іде нерівна боротьба": "Ти приходиш, і тобі дають документи, в яких ти підписуєшся - і це згідно з нашим законодавством - що ти не маєш права розповідати про дані досудового слідства", - сказав він.

Після цього, за словами, Смєшка, Генпрокуратура "оголошує по всіх каналах, що колишнього голову СБУ викликають по справі контрабанди зброї".

За його словами, "в протоколах допиту записано: "справа за ознаками можливого злочину". "Ніякого факту доведеного нема. Справа 10-річнї давності", - додав він.

Крім того, Смєшко обурений тим, що в повідомленнях для ЗМІ, поширених прес-службою прокуратури, не вказувалося, в якій якості його викликають на допит.

"Чи потрібно спочатку повідомляти ЗМІ, що ось він (Смєшко) проходить по справі без жодного пояснення, ким: свідок, обвинувачений, підозрюваний", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що жодного офіційного повідомлення з’явитися у середу до Генпрокуратури він не отримував.

"Тільки по телефону запитали, коли ми можемо зустрітись. Я сказав, будь ласка, хоч завтра, і це було вчора ввечері", - сказав Смєшко. "Вранці про це вже знали всі ЗМІ", - додав він.

За словами екс-керівника СБУ, проти нього та проти офіцерів розвідки була здійснена "PR-кампанія".

"З великим сумом можу констатувати, що, на жаль, є всі ознаки того, що поважна організація Генпрокуратура перетворюється на фабрику по замовних справах", - сказав Смєшко.

Він також повідомив, що у справі про контрабанду зброї "є три справи проти трьох конкретних колишніх співробітників управління розвідки". "Сьогодні у мене були розмови тільки по одній, так що попереду ще дві", - зазначив Смєшко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...