Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ДПА не хоче ділитися з Катеринчуком

Середа, 10 серпня 2005, 17:32

Голова Державної податкової адміністрації Олександр Кірєєв не згоден із претензіями першого заступника голови ДПАУ Миколи Катеринчука, який подав у відставку і заявив про проблему конфлікту поколінь у керівництві і незгоді з призначенням у податкову людей, що працювали при старій владі.

Як повідомляє "Інтерфакс – Україна", у середу на прес-конференції в Сімферополі Кірєєв заявив, що "проблема не в конфлікті поколінь".

"Якщо ми хочемо створити економічний інститут, де б працювали аналітики, що можуть відслідковувати рух грошей, то ми повинні кожну світлу голову аналітика носити на руках і берегти його", - заявив голова ДПАУ.

У той же час він назвав "некоректною" ситуацію, "якщо ми при призначеннях будемо ставити першим питання "а де ти був у 1937 році або в листопаді минулого року".

Кірєєв вважає, що у відомстві не повинно бути двох людей, що визначають кадрову політику, тому голова ДПАУ не згоден з позицією Катеринчука, який пояснив свою відставку також тим, що йому не була надана можливість приймати кадрові рішення.

"Це вже двовладдя або відсутність влади", - заявив Кірєєв.

При цьому голова ДПАУ додав, що всі його заступники можуть пропонувати кандидатури для призначення на роботу в податкову, але останнє слово повинне бути все-таки за першим керівником.

Кірєєв нагадав, що у свій час працював у Національному банку України, де очолював напрямок банківського нагляду, і тому знає багатьох бізнесменів і колишніх банкірів.

У той же час голова ДПАУ відзначив, що не підписував наказ про відставку Катеринчука з посади першого зама, оскільки Катеринчук був призначений на цю посаду указом президента, який і повинен його звільнити.

Поки цього не сталося, Кірєєв вважає некоректним говорити про можливі кандидатури на посаду свого першого зама.

Як повідомлялося, Катеринчук, який подав у відставку з посади першого заступника голови ДПАУ наприкінці липня, критикував нинішню кадрову політику податкової і мотивував своє рішення про відставку принциповими розходженнями в баченні стратегії реформування цієї організації з головою ДПАУ Кірєєвим.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування