Ющенко виконує свої обіцянки – вважають в його партії

Середа, 10 серпня 2005, 18:33

Перший заступник голови Центрального виконкому партії "Народний Союз Наша Україна" Ігор Жданов вважає, що президент дотримується своїх передвиборчих обіцянок.

Так він прокоментував хід виконання виборчої програми Ющенка, передає прес-служба партії Народний союз "Наша Україна".

"Номінальний дохід кожного українця за перше півріччя 2005 року зріс у середньому на 45,7% порівняно з відповідним періодом минулого року. Попри те, що відбулось і значне зростання цін на такі товари як бензин та цукор, у кінцевому підсумку український споживач виграв: враховуючи темпи інфляції, реальний дохід кожного українця підвищився в середньому на 26,8%", – повідомив Ігор Жданов.

Він також зазначив, що працівники бюджетної сфери, зокрема вчителі, лікарі, науковці, працівники культури за підсумками 2005 року отримають підвищення зарплати на рівні 57%.

Щодо виконання соціального блоку зобов’язань виборчої програми Ющенка Жданов зазначив, що "рівень фінансування соціальних програм, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зріс у середньому в 4 рази або на 32 млрд. гривень".

"Вперше за всю історію незалежної України ми маємо ситуацію, коли встановлена законом пенсія українського пенсіонера відповідає прожитковому мінімуму. Середній розмір пенсійної виплати ще на початку року становив 316 гривень, а у липні – вже 382 гривні. Допомога при народженні дитини зросла в 11 разів і становить більш ніж 8 тис. грн.", - зазначив він.

За словами Жданова, нова влада наполегливо працює над втіленням у життя першого пункту Плану дій Ющенка "Десять кроків назустріч людям" – створенням п’яти мільйонів робочих місць за п’ять років. "

За перше півріччя 2005 року створено майже півмільйона робочих місць. Якщо така динаміка збережеться і надалі, то українські проблеми безробіття та трудової міграції будуть вирішені за декілька років", – відзначив він.

Коментуючи заходи щодо розвитку вітчизняного бізнесу Жданов визнав факт спаду промислового виробництва за останні півроку.

"Однак усі повинні розуміти, що це ціна за соціальний бюджет країни. В той самий час команда Віктора Ющенка здійснила ряд кроків задля розвитку українського підприємництва – зокрема, запроваджено принцип "єдиного вікна" при реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності, відновлені податкові пільги для дрібного та середнього бізнесу", - зазначив він.

Як наголосив Ігор Жданов, було виконано низку інших зобов'язань Президента: скорочено термін служби в армії, виведено українських військових із Іраку.

За словами Жданова, Ющенко "своїми діями довів безпідставність таких звинувачень. Сьогодні Віктора Ющенка оцінюють виключно як проукраїнського політика – і на міжнародному рівні, і в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування