Компанія Ахметова не піде на аукціон до Тимошенко

Середа, 10 серпня 2005, 18:45

Компанія СКМ, президентом якої є бізнесмен Ринат Ахметов, не буде брати участі в повторному конкурсі по приватизації гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь".

Про це сказано в повідомленні Департаменту корпоративних комунікацій СКМ, розповсюдженому в середу.

"Компанія СКМ не має наміру брати участі в будь-яких сумнівних угодах, пов'язаних з покупкою 93%-го пакету акцій ("Криворіжсталі"), у відношенні якого продовжуються судові розгляди", - йдеться в повідомленні.

У компанії підкреслюють, що "на даний момент продовжуються судові розгляди у відношенні права власності на 93,02% акцій підприємства як в Україні, так і в Європейських судових інстанціях".

Також, за словами представників компанії, Консорціум ІМС, що став власником акцій "Криворіжсталі" у 2004 році, "має намір використовувати всі наявні правові методи захисту права власності на зазначений пакет акцій, як в українських, так і в міжнародних судових інстанціях".

"Ми думаємо, що організація тендера з продажу акцій підприємства до закінчення судового розгляду у відношенні права власності на ці акції суперечить принципові верховенства права і суверенності приватної власності", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Фонд державного майна 10 серпня оголосив повторний конкурс з продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі".

Про участь у конкурсі вже заявили світові лідери в сталеливарній промисловості Mittal Steel Co. і Arcelor SA.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування