"Беспредельщик" Колесников пообіцяв Пенчуку "вила"?

Середа, 10 серпня 2005, 21:01

Потерпілий у справі голови Донецької облради Бориса Колесникова Борис Пенчук заявляє, що Колесников йому особисто погрожував під час очної ставки.

Про це він розповів в ефірі 5 каналу в середу.

"Тобі вила. Це його вислів". Навіть перебуваючи у СІЗО на очній ставці Колесников дозволив собі в присутності мого і свого адвоката, у присутності слідчого Карташова по відношенню до мене погрози", - сказав він.

Адвокат Пенчука Віктор Чевгуз, який також був присутній у студії, додав, що Колесников погрожував тим, що "якщо Пенчуки не заберуть своєї заяви, то їм буде гірше, то їм просто життя не буде".

За словами адвоката, при цьому слідчий не припинив очну ставку, що мав зробити відповідно до закону. Крім того, слідчий не зафіксував факт погрози в протоколі.

Відповідаючи на питання журналіста, чому так сталося, Чевгуз відповів, що "це питання потрібно задавати слідчому".

"Знав би де упасти, соломку б підстелив", - додав він.

Крім того, Пенчук і його адвокат стверджують, що під час слідства у справі Колесникова були допущені порушення.

"Хід очних ставок говорить, що слідство велося зовсім не так, як це передбачено законом", - сказав адвокат.

За його словами, очна ставка по відношенню до батька Пенчука велася 7 годин, по відношенню до Колесникова – 3,5 години. При цьому, стверджує він, очна ставка стосовно Колесникову зводилася до питань: "давав гроші – не давав", "брав – не брав", "погрожував – не погрожував".

Водночас, за словами Пенчука, по відношенню до нього і його батька з боку Колесникова і його адвоката "було почато справжній допит". При цьому він стверджує, що адвокат Колесникова Андрій Федур протягом усіх 7 годин задавав питання, а слідчий не зупиняв ставку.

"Слідчі перетворили очну ставку на знущання", - заявив Пенчук, відзначивши, що під час очної ставки батько Пенчука "був на межі втрати свідомості".

Говорячи про Колесникова, Пенчук сказав, що "у Донбасі його називають "беспредельщик".

"Для мене і моєї родини – це бандит", - додав він.

Крім того, він стверджує, що сам Колесников особисто йому говорив про те, що він збирається "протягнути цю справу до січня-лютого, а потім зареєструватися депутатом Верховної Ради",

"А далі він випурхне як пташка", - заявив Пенчук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування