Політтехнолог Медведчука потрапив у турецьку в'язницю

Четвер, 11 серпня 2005, 10:46

Московський політтехнолог і галерист Марат Гельман, відомий в Україні як консультант колишнього голови адміністрації президента Віктора Медведчука, потрапив у турецьку в'язницю.

Про це газеті "Сєгодня" повідомив сам Гельман.

Його підозрювали в побитті турка, який виявився згодом підданим Німеччини.

За твердженням Гельмана, бійка відбулася через те, що "потерпілий" не поділив з Маратом і його друзями місця на концерті турецького народного ансамблю.

"Мова йшла про місця на сходинках, наші дівчата намагалися сісти, але та молода людина повелася агресивно. Я, можливо, занадто емоційно заступився за них, штовхнув його, зав'язалася банальна бійка", - розповів Гельман.

"Ця людина щось кричала на суміші німецької і турецької мов, я ні тої, ні іншої не знаю, чув тільки "руссіше швайн" ("російська свиня" — нім.)", — згадує політтехнолог.

Гельман, за його словами, уже почав долати турко-німця, але був схоплений місцевою поліцією і перепроваджений у камеру попереднього затримання, пише газета.

"Там у камері нас було 13 осіб, у тому числі дві жінки. Я сидів за своєю перегородкою і читав книги Лук'яненка (відомий фантаст, автор "Нічного дозору". — Ред.). Наша людина принесла мені туди сигарети і напої, ставлення було дуже толерантним"? — розповів газеті політтехнолог.

У вівторок вранці його викликали до прокурора, і той, як каже Гельман, в ультимативній формі зажадав від "німецького турка" вибачитися перед росіянином за образу національної гідності і забрати заяву.

Потерпілий заяву забрал, політтехнолог уже на волі і пробуде в Анталії ще тиждень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування