Ахметов двічі стріляв в Боцмана, а Бакаї-Засухи забігли від Луценка в Африку

Четвер, 11 серпня 2005, 11:11

Колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай не причетний до вбивства київського кримінального авторитета Ігоря Рибки, відомого під прізвиськом "Рибка".

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні" у четвер.

"У нас дійсно була робоча версія про причетність колишнього керівника управління справами Леоніда Кучми до вбивства Віктора Рибалка, але вона виявилася помилковою", - сказав він.

За словами Москаля, розслідуванням цієї справи займається Генпрокуратура, оперативний супровід здійснює міліція.

"Сьогодні ми вже знаємо імена виконавців цього злочину, номер автомобіля, на якому вони їздили, марку зброї, що використовувалася. Є в нас і версії, хто міг "замовити" авторитета", - відзначив заступник міністра.

На думку Москаля, причиною вбивства Рибки став "перерозподіл сфер впливу в кримінальному світі". "Утім, все це ще необхідно довести", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи є новини про місцезнаходження екс-губернатора Сумської області Володимира Щербаня, або екс-губернатора Київської області Анатолія Засухи, Москаль відповів:

"Ми знаємо, де знаходяться всі оголошені в розшук чиновники. Один з них, до речі, навіть у ПАР (Південно-Африканську республіку) забрався!".

За його словами, коли всі юридичні питання будуть вирішені, "ці люди стануть перед судом". "А поки, повірте мені, знаходитися в розшуку - це вже не слабке покарання", - сказав Москаль.

Відповідаючи на питання про те, чи займаються правоохоронні органи "справою Ахметова" заступник міністра повідомив, що "ми працюємо в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом замаху на життя жителя Донецька Сергія Чернишова".

"За словами Чернишова, у 1988 році Ахметов двічі стріляв у нього, у результаті чого він одержав два серйозних поранення в груди. Але все це потрібно довести", - відзначив він.

Відповідаючи на питання, чи можлива видача Україні російського бізнесмена Максима Курочкіна, проти якого порушено низку кримінальних справ, Москаль сказав, що "Росія нам його ніколи не віддасть". "А самому йому в Україні "світитися" не з руки. Тим більше що власності в нього тут уже немає", - додав він.

Москаль також не вважає порушенням закону виклик на допити через ЗМІ.

"А що тут такого? Суспільство має знати, що відбувається з подібними особистостями. А публічні люди повинні бути до цього готові. Це закони демократії", - сказав він.

За словами Москаля, повістка має бути передана в тому випадку, якщо людину викликають на допит у якості обвинувачуваного або свідка по кримінальній справі.

"Але є й інший варіант. Відповідно до Закону України "Про міліцію" ми уповноважені викликати будь-якого громадянина в зв'язку з матеріалами, що знаходяться в нас у розробці, і для цього не потрібно оформлювати повістку", - сказав він.

"Крім того, у нас є право оприлюднювати цю інформацію через ЗМІ", - додав Москаль.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...