Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін давно міг попередити Пукача і провів "цікаві" експертизи

Четвер, 11 серпня 2005, 11:16


Обвинувачувані в справі про убивство Георгія Гонгадзе не відмовлялися від своїх свідчень і цілком визнали провину.

Про це газеті "Сьогодні" розповів заступник генпрокурора Віктор Шокін.

"Це дійсно лише чутки", - сказав заступник Піскуна на питання про те, що обвинувачувані відмовилися від своїх свідчень, і справа "сиплеться".

"Усім їм — Протасову, Костенку і Поповичу — перепред'явлене обвинувачення в повному обсязі. Саме перепред'явлено, так за законом, тому що коли ми їх затримали, повинні були протягом 10 днів висунути обвинувачення, що і було зроблено. Але тоді воно було коротеньким, хоча за змістом таким же — обвинувачувалися в убивстві Георгія Гонгадзе", - розповів Шокін.

"Тепер обвинувачення розширене, до того ж додана стаття 166 за старим КК (перевищення владних повноважень). Провину вони визнали цілком, свідчень не змінювали. Але якщо навіть вони раптом від усього відмовляться, це не змінить ситуацію", - додав він.

За його словами, їхні свідчення закріплені речовинними доказами й експертизами.

"У тому числі новими судмедекспертизами, дуже цікавими. Я на сто відсотків упевнений, що вирок буде, справа не розсипається", - відзначив Шокін.

Він ухилився від відповіді на питання, чи знайдені нові речові докази, крім тих, про які вже говорилося (наприклад, взуття Георгія), додавши лише, що згодом усі про це довідаються.

Він також заявив, що йому нічого не відомо про місце перебування генерала Пукача, обвинувачуваного в убивстві Гонгадзе, відзначивши тільки, що його як і раніше шукають і СБУ, і МВС.

"За увесь цей час з моменту вашої публікації і по сьогодні ми з Ізраїлю жодного документа не одержали. Може, СБУ що й одержало, а ми — ні", - сказав Шокін.

При цьому заступник генпрокурора заперечує свою причетність до витоку інформації про місце перебування Пукача в ЗМІ.

"Це — дурість. Хоча б тому, що якби я хотів попередити Пукача, то зробив би це набагато раніше вашої публікації, тому що давно знав про можливе перебування генерала в Ізраїлі", - сказав Шокін.

"Крім того, адже це саме ми, я і колеги, посадили у свій час Пукача. Хто б знав, яких сил і нервів нам це коштувало при тій владі!? Але ж до нас справа Гонгадзе два роки просто лежала мертвим капіталом! Я створив групу з фахівців, яким довіряю, і пішла робота", - додав він.

"А через пару місяців один гарний знайомий (не з нашої системи) сказав мені: "Навіщо ти це робиш? До тебе так усе було гарно, спокійно... Ти підняв цю хвилю і, повір, будеш сам же за це відповідати!" І от, ми розкрили це убивство, я абсолютно в цьому упевнений, і за це відповідаємо — нас слухають, поливають брудом... Цікаво виходить, так?", - сказав Шокін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...