Сацюк теж утік без Шокіна, а Колесников прочитав один том

Четвер, 11 серпня 2005, 11:57

Заступник генпрокурора Віктор Шокін заперечує обвинувачення в тому, що дав можливість екс-заступникові глави СБУ Володимиру Сацюку сховатися, затягнувши підписання одного з документів.

"Справа в тому, що справу про отруєння Віктора Ющенка і "справу Сацюка" я ніколи не курував. І не курую зараз. Я ці справи в очі не бачив", - сказав Шокін в інтерв'ю "Сьогодні".

За його словами, ці справи, за вказівкою Генпрокурора, контролює особисто начальник Головного слідчого управління Куций, і він доповідає про них Генеральному прокурору.

У той же час Шокін не заперечує, що все-таки підписував документи по Сацюку.

"Є ряд документів, що за рангом може підписати тільки заступник генпрокурора, тобто я. Але вирішують, що мені треба підписати у випадку, якщо не я курую справу, Куций і слідчий, як і було в справі Сацюка. Може, я щось і підписував", - сказав заступник генпрокурора.

"Я і зараз не знаю, що по цій справі робиться, це прерогатива слідчої групи. Куций, до речі, і допитував у справі про отруєння самого Віктора Андрійовича, не я", - додав він.

Говорячи об розслідування справи за обвинуваченням глави донецької облради Колесникова, Шокін висловив думку, що додаткове слідство буде закінчено на цьому тижні.

"Ми на цьому тижні закінчимо додаткове слідство, почате у зв'язку з нововиявленими обставинами (оприлюднення рахунків Пенчуків тощо), і тоді Колесников з адвокатами зможе читати справу, тобто виконувати статтю 218 УПК", - сказав Шокін.

"Власне, він уже починав її виконувати і навіть один том прочитав, але потім його сторона заявила про нові обставини. Ми вирішили, що їх потрібно розслідувати, і перервали виконання 218-ї статті. Тепер це буде продовжено, думаю, з майбутнього понеділка", - додав він.

Шокін не вважає звільнення Колесникова з-під варти ударом по слідству.

"Ні, слідство як йшло, так і буде йти. Це, на мій погляд, удар по нашому правосуддю. Чотири суди думали, що людина, підозрювана в здійсненні тяжкого злочину, має перебувати під вартою. А п'ятий вирішив інакше... Хоча аргументи наші не змінилися, вважаю, вони досить вагомі. Але суд не прислухався", - вважає він.

Заступник генпрокурора упевнений, що справа піде в суд, який "і поставить усі крапки над "і"".

Колесников випущений з-під варти на початку серпня. Йому обрано запобіжним заходом підписка про невиїзд. Колесников обвинувачується у здирництві акцій ТЦ "Білий лебідь".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування