Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Приват" просить Семенюк розібратися з заводом Пінчука

Четвер, 11 серпня 2005, 11:59

ПриватБанк просить Фонд держмайна перевірити відповідність консорціуму "Придніпров'я", який є акціонером ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", вимогам, які встановлюються державою до покупця акцій "НЗФ".

Про це йдеться у відкритому листі голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета до голови ФДМ Валентини Семенюк, повідомляє УНІАН.

Зокрема, ПриватБанк просить ФДМ перевірити інформацію, яка з`явилась у ЗМІ, щодо зміни власників консорціуму "Придніпров’я" на користь офшорних компаній, а також про продаж Віктором Пінчуком підприємства російським бізнесменам.

"Ми впевнені, якщо інформація щодо зміни засновників консорціуму є правдивою, то консорціум "Придніпров'я", який повністю контролюється офшорними компаніями, не відповідає вимогам до покупця акцій ВАТ "НЗФ", - йдеться у листі.

За словами голови правління ПриватБанку, "якщо ж мова йде про фактичну продаж ВАТ "НЗФ", то така угода повинна бути здійснена за Законом виключно за погодженням ФДМ".

"Але немає інформації що покупці звертались за погодженням до ФДМ та Антимонопольного комітету, що свідчить про порушення діючого законодавства України в частині заборони відчуження стратегічно значимих для безпеки та економіки держави об'єктів офшорним компаніям", - йдеться у листі.

Голова правління ПриватБанку зазначає, що у разі підтвердження інформації про зміну власників консорціуму, він порушує умови продажу акцій ВАТ "НЗФ" на конкурсі.

Зокрема, у листі цитується низка положень інформаційного повідомлення ФДМ, яким були оголошені умови продажу НЗФ на конкурсі і визначені кваліфікаційні вимоги для учасників. У ньому, зокрема, сказано, що "зареєстровані в офшорних зонах компанії до участі в конкурсі не допускаються".

Також, згідно з документом, кваліфікаційними характеристиками учасників конкурсу є дотримання ними таких умов:

а) здійснення протягом не менше ніж трьох років ефективного управління (на підставі права власності або за договором доручення) контрольним пакетом акцій підприємства (далі — підприємство), що виробляє продукцію, аналогічну основній продукції ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

б) документальне підтвердження фінансових можливостей учасника конкурсу придбати пакет акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів". Для учасників конкурсу, які є нерезидентами, таке підтвердження повинно бути засвідчене аудитором.

"У разі, коли законодавством країни постійного місцезнаходження учасника конкурсу-нерезидента передбачено отримання спеціального дозволу (ліцензії) на оплату пакета акцій, учасник конкурсу-нерезидент зобов’язаний надати такий дозвіл (ліцензію)", - йдеться у повідомленні.

"ПриватБанк нагадує, що він є міноритарним акціонером НЗФ, "тому ми не можемо стояти осторонь тих процесів, що відбуваються як на підприємстві так і довколо нього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування