Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич захищає Порошенка від Тимошенко, яка його позбавила посади

Четвер, 11 серпня 2005, 13:17

Міністр юстиції Роман Зварич не вважає, що всі депутати-сумісники втратили свої посади в уряді, про що заявляла прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це він сказав в ефірі каналу НТН у середу.

На думку міністра, це питання стосується закону, який був прийнятий в останні дні останньої сесії Верховної Ради.

"На даному моменті ми (в Мін’юсті) не бачимо таких твердих правових підстав говорити про те, що особи, які суміщали свої посади досі, але які внесли вже заяву, тобто, знаходяться в процесі припинення їхніх повноважень, як народного депутата України, що до них може поширюватись диспозиція цього закону", - сказав він.

Щодо пропозиції Тимошенко "знімати депутатські повноваження і перепризначати цих чиновників указами президента і постановами уряду", Зварич відповів, що це був би "самий найприємніший шлях вирішити правову колізію".

"Я не переконаний, що це є єдиний правильний шлях це зробити, оскільки він носить за собою певні політичні наслідки. Я би не наважувався робити президенту України таку рекомендацію на даному етапі", - зазначив міністр.

Відповідаючи на питання, чи мають колишні власники "Криворіжсталі" перспективу оскаржити в Європейському суді з прав людини повернення комбінату у держвласність, Зварич сказав:

"Я не маю найменших сумнівів, що держава Україна виграє в даному випадку, оскільки в Європейському суді може розглядатися це питання виключно в контексті прав людини. І тут дуже звужені параметри для розгляду цієї справи".

Водночас, за його словами, в Мін’юсті було проведено аналіз кількох десятків "проблемних" об’єктів, які можуть бути повернені державі так само, як "Криворіжсталь".

"Наш висновок зводиться до того, що, можливо, кількадесят можуть бути таких об’єктів, можливо, значно, значно менше. Тобто, якщо говорити про такі конкретні обставини, які нам дають підстави пропонувати подавати позови до суду, можна говорити про, можливо, шість-вісім таких об’єктів", - зазначив він.

Зварич також прокоментував ситуацію з передачею сину президента Андрію Ющенку прав на символіку помаранчевої революції. На його думку, це питання врегульоване чинним законодавством, яке визначає, "як ці речі відбуваються в контексті права на інтелектуальну власність".

"Хоча деякі аспекти цього питання мають інший вимір, зокрема, щодо назви "Наша Україна", оскільки за цим власність, за самою назвою, зберігається за Віктором Андрійовичем Ющенком", - зазначив міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування