Заступник Піскуна не шукав жучків, але його можуть слухати через вікно

Четвер, 11 серпня 2005, 13:31

Санкцію на прослуховування телефонних розмов заступника генпрокурора може дати тільки Верховний суд, але про це нічого не відомо.

Так прокоментував заступник генпрокурора Віктор Шокін газеті "Сєгодня" інформацію "Дзеркала тижня" про те, що нібито існує санкція на його прослушку.

"Нічого не відомо. Про публікацію довідався від співробітників групи в справі Гонгадзе. Вони були глибоко обурені тим, що, якщо вірити публікації, є санкція на нашу прослушку. Заявляю офіційно: на сьогодні ні вони, ні я не знаємо з інших джерел, що нас прослуховують", - відзначив він.

Шокін підкреслив, що таку санкцію можна одержати тільки через суд і повинна бути "дуже серйозна мотивація" для видачі такої санкції судом.

"Крім того, повинна бути заведена оперативно-розшукова справа (ОРС) на кожному із тих, що слухаються, або на всіх разом, як на "банду" на чолі зі мною... Причому на мене санкцію може дати тільки Верховний Суд і не нижче", - відзначив Шокін.

Також, за словами заступника генпрокурора, при одержанні дозволу на прослушку її організатори повинні повідомити відповідного прокурора протягом доби.

"Зрозуміло, що мене про це не попереджали і мені невідомо, щоб про це знав хтось із моїх коллег-заступників генпрокурора", - сказав він.

Шокін говорить, що не зауважував раніше жодних ознак прослушки, оскільки просто не звертає на це уваги. Він також не перевіряв свій кабінет на наявність жучків. У той же час він не виключає, що таке можливо.

"Запросто. Через вікна, стіни... У мене немає якихось спеціальних захисних, у цьому плані, пристроїв. Єдине, що є, це кнопка, що включає захист від роботи мобільних телефонів. Але "жучки", якщо вони є, цей пристрій не відключить", - говорить Шокін.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про причетність Шокіна до витоку інформації про місце перебування генерала Олексія Пукача, який звинувачується в убивстві Георгія Гонгадзе, за що СБУ порушила справу.

Також начебто існує запис розмови Шокіна і журналіста газети "Сєгодня", а також є санкція на прослуховування його розмов.

Шокін же спростовує цю інформацію, зазначаючи, що мав інші способи попередити Пукача

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування