Донецький єпископ просить Ющенка простити тих, хто зробив його фашистом

Четвер, 11 серпня 2005, 16:47

Єпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Юрій просить президента Віктора Ющенка не ображатися на керівництво донецького рекламного агентства "Плазма", що розмістило в 2003 році на своїх біг-бордах образливі гасла на його адресу.

Про це йдеться в листі, направленому єпископом на ім'я Ющенка, повідомляє УНІАН.

"Звичайно кожна людина, побачивши такі гасла або "малюнки" на свою адресу, має повне право ображатися і мати по-людськи зрозуміле бажання відповісти на цю образу, але смію Вас просити, як ієрарх Церкви, не скористатися цим правом", - йдеться у листі.

У листі наголошується, що особисто Юрій і "вся наша Донецька єпархія УПЦ КП за час існування "режиму Кучми" і ще в Донецькому варіанті, посиленому місцевим кримінальним режимом на чолі з Януковичем, повною мірою вистраждали і відчули все це на собі".

У листі звертається також увага на те, що ніхто з мітингуючих 31 жовтня 2003 року біля Палацу молоді "Юність" в Донецьку або керівництво РА "Плазма" не "мав ніякого бажання кривдити Вас або не допустити до Донбасу".

Єпископ стверджує, що "Плазма" не могла відмовитися від вказівок влади. "Я добре знаю керівників "Плазми" і знаю також те, що вони ні яким чином не пов'язані ні з Януковичем, ні з Васильєвим, ні з ким іншим з "донецького клану".

"Просто на той час в Донецьку відмовити владі означало залишити не тільки бізнес, але дуже часто коштувало деяким людям власного життя", - наголошує єпископ.

Він також зазначає, що "керівники "Плазми" в той складний час, незважаючи на пряму заборону для бізнесу з боку Януковича надавати підтримку Київському патріархату, таку підтримку надавали, були одними з благодійників Церкви навіть в той складний час".

Єпископ висловлює впевненість в тому, що "для президента матимуть значення слова Христа Спасителя, які закликають до прощення".

"Так і Ви, Вікторе Андрійовичу, пробачите людей, від яких мало що залежало у той час, яких сьогодні дуже легко карати з висоти високої посади в нашій державі, але цей вчинок-прощення буде гідний звання не тільки президента, але звання Людини, звання Християнина!", - наголошується в листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...